изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:36 EEST
Пинокио в истерия! Проваленият бивш министър скандално зове за преврат и война    
Новини Проваленият бивш министър на правосъдието Христо Иванов-Пинокио изпаднал в истерия, след като разбрал, че Европейската комисия “отрязала” голяма част от доносите му срещу съдебната система, а вторият човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов - без да го споменава, даде да се разбере, че партията-мандатоносител горчиво съжалява за присъствието на бившия протестър в правителството. Във вторник привечер Пинокио се разписа във Фейсбук и започна да зове за преврат и дори да халюцинира за провеждането на военна операция от Европейската комисия в България. Постингът на Пинокио скоростно бе препечатан от сайта на подсъдимия олигарх Огнян Донев, от този, на другия “виден” олигарх - Иво Прокопиев, както и от този на ексговорителката на Костов – Стоянка Георгиева.

Истеричните писания на проваления бивш министър ясно издават тежката депресия, в която Пинокио е изпаднал, след като загуби възможността да доносничи срещу собственото си правителство, премиера и съдебната система в качеството му на представител на изпълнителната власт. 

В същото време Христо Иванов собственоръчно разкрива, че именно той е автор на голяма част от манипулациите, които са попаднали за първи път в официален документ на Европейската комисия. Това е станало възможно чрез близостта на Иванов до Юрий Тавание, чиновник на ЕК в София, който е придружавал евроекспертите, които са посещавали България в изминалата година, за да подготвят излизащия официално днес Мониторингов доклад за напредъка на страната ни в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Истериите на Христо Иванов го принизяват до нивото на уличен хулиган, който си позволява да хули дългогодишния кореспондент на БТА в Брюксел, както и БНТ, която била “разтръбила” позитивните части от Доклада на ЕК.

Според Пинокио, черновата на Доклада на ЕК и официалният документ, който Брюксел днес ще представи, ще се различават. Това пък поставя въпроса как точно определени “грантово” зависими медии, собственост на олигарси, получиха манипулативни извадки от черновата на Доклада. Във вторник медиите на олигархията, очевидно под диктовката на Иванов, получиха поредните опорни точки, които имаха за цел да внушат, че Брюксел сипе тежки критики срещу Висшия съдебен съвет и срещу прокуратурата. Такива констатации, обаче, в официалния доклад няма! Така ЕК още веднъж пряко се разграничава от очевидно налудничавото поведение на Пинокио. Очаква се това скоро да направят и дългогодишните донори на проваления бивш министър и отчаян протестър американски фондации. Така, единствената, която ще продължи да субсидира халюциниращия доносник, е групата олигарси, която, благодарение на него, успя да овладее вече ключовите Софийски градски съд и Върховния касационен съд. 

В истеричния си постинг, проваленият министър най-накрая разкрива и цел №1, която така и не успя да постигне, докато година и половина паразитираше в Министерството на правосъдието: смяна на главния прокурор и последващ метеж срещу правителството. Пинокио в прав текст иска “подчиняване” на прокуратурата. Досега Христо Иванов категорично отричаше множеството разкрития, че именно той е автор на сценариите за метеж не само срещу Сотир Цацаров, но и срещу премиера Бойко Борисов. В писанието си Иванов дори бленува военна операция срещу България, която Брюксел трябвало да започне. 

В халюцинациите си Пинокио плаши и Борисов със “замразяване” на членството на България в ЕС. Доносникът, който явно има силни страхове от разследване на множеството сигнали за допуснати груби нарушения на законите във времето, в което е бил министър, прави отчаян опит да изнуди министър-председателя и да поиска от него нова поправка на Конституцията, която да “обезглави” държавното обвинение. В противен случай, срещу страната ни щял да бъде задействан чл. 7 от Договора за членство в ЕС, според който България няма да има право на глас. Писанието на метежника единствено разкрива, че бившият правосъден министър дори не е наясно със съдържанието на Конституцията и съответно - с правомощията на главата на изпълнителната власт. Именно там е посочено, че промяната на Основния закон не може да се осъществява от премиера или от правителството, а само от Народното събрание. 

Христо Иванов не крие агресията си и срещу Народното събрание, което с промяната на Конституцията попречило на съдебната реформа?! 

Истериите и очевидно тежката депресия, в която Пинокио се намира, хвърлят петно върху имиджа на медиите, които му дават трибуна. Точно това се готви за пореден път днес да направи контролираната от кукловодите на Христо Иванов и постоянно губеща рейтинг bTV. Ако контролът на олигарсите върху частни медии трудно може да бъде обект на доказване по смисъла на Наказателния кодекс, то е крайно време компетентните органи да предприемат действия по разкриване на пълния план за дестабилизация на държавата. Все повече хора са свидетели на последователните опити на Пинокио да изпълни поставените от кукловодите му задачи за преврат срещу легитимните държавни органи. 

Не е изключено, изолиран от доскорошните европейски и американски донори, както и от ГЕРБ, силно зависим единствено от олигархичните си кукловоди, изпадналият в истерия и депресия провалил се бивш министър, да се опита в следващите дни да спретне последен отчаян опит за метеж, с което да сложи жалък край на кампанията, която водеше и с която дестабилизираше държавата и заплашваше националната й сигурност.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Пинокио в истерия! Проваленият бивш министър скандално зове за преврат и война | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди