изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 15:20 EEST
36 ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В ТЕРВЕЛ ЗА М. Г.    
Икономика Общо 36 процедури за възлагане на обществени поръчки по реда на ЗОП са открити през м. г. в община Тервел, съобщават от кметството. От тях 24 са  открити процедури, 7 са на договаряне без обявление и 5 чрез публична покана. Четири процедури са финансирани със средства по оперативни програми, а останалите 32 - със средства от общинския и републиканския бюджет.

По проекти, финансирани със средства от ЕС, са обявени обществени поръчки за: основен ремонт на ул. „Дочо Михайлов” в Тервел, доставка на парково оборудване, на автомобил за разнос на храна за център за социални услуги в Нова Камена и на кухненско оборудване за център за социални услуги в Поп Груево. 24 обществени поръчки са възложени чрез провеждане на открита процедура по ЗОП - доставка, услуга или строителство: 7 са за строителни и ремонтни дейности на сгради, пътища и улични участъци, 8 -  за инженерни услуги за реализация на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради /санирането на първите два блока/, три – за проектиране и авторски надзор за основен ремонт на улици. 4 от обществените поръчки са свързани с извършване на доставки - на съоръжения за деца, на пейки  и кошчета; на автомобил за разнос на храна, на хранителни продукти за нуждите на детските градини, детската ясла и др. Проведена е една открита процедура за извършване на специализиран превоз на ученици, както и една за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища.
Чрез процедура на договаряне без обявление са възложени 7 договора, от които два чрез Софийска стокова борса за доставка на горива – за автомобили и машини, ползвани от общината и за отопление на звената на бюджетна издръжка към община Тервел. 2 процедури са за изпълнение на допълнително възникнали работи по строителство на претоварната станция – трасе за външно ел. захранване, една за авторски надзор при изпълнение на СМР, една за изпълнение на работи за ел. трасе на канална помпена станция и една за допълване на технически проект за пътя Жегларци-Бенковски.
Има проведени 5 процедури за избор на изпълнители чрез публична покана, които са приключили с избор на изпълнител. Те са за изготвяне на работни проекти за обекти от пътната инфраструктура; за строителен надзор за ниско бюджетни обекти; за избор на оператор за предоставяне на мобилни и стационарни услуги; за доставка на съоръжения  за игра и спорт на открито и за избор на изпълнител за предоставяне на застрахователни услуги.
8 поръчки са открити през 2015 година, но все още са в процес на оценка или подаване на оферти. Четири от поръчките са за обследвания на блоковете Иглика, Прогрес, Детелина и Хан Тервел и оценката им приключи на 25 януари т. г. Останалите са за  изготвяне на технически проекти, с които община Тервел ще кандидатства по новата Програма за развитие на селските райони. НДТ


 


Сходни връзки

36 ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В ТЕРВЕЛ ЗА М. Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди