изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:37 EEST
ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАЕТОСТ НА МЛАДЕЖИ ДО 29 ГОДИНИ    
НовиниАгенцията по заетостта стартира схема „Обучения и заетост за младите хора“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Схемата дава възможност на безработни младежи до 29 години включително да придобият професионален опит и практически умения. Реализацията й включва два етапа. В първия етап ще бъде осигурена директна заетост и обучение на работното място от наставник на младежи, които са регистрирани в бюрата по труда като безработни. Във втория етап, на заявилите участие в него безработни младежи ще им бъде осигурявано първо обучение и преквалификация, а след това и подходяща заетост.

От 13.01.2016 г. стартира първия етап на схема „Обучения и заетост за младите хора”.
Работодателите, желаещи да се включат в схемата, могат да подават своите заявки за разкриване на свободни работни места във всички дирекции „Бюро по труда”. В рамките на първия етап на схемата, на работодателите се възстановяват средства за заплата на работниците за период до 6 месеца, включително и дължимите към тях осигуровки, както и поемане на средствата за наставници в размер на половин минималната работна заплата до 3 месеца.
Поради изключителния интерес и достигане размера на заделения финансов ресурс, приемането на заявки от работодатели – общини и общински предприятия беше преустановено от 21.01.2016 г. Продължава обаче набирането на заявки от работодатели от реалния сектор за разкриване на свободни работни места по схемата. За тях е отпуснат допълнителен финансов ресурс в размер на 2 млн. лв.
Всички безработни младежи до 29 години включително могат да кандидатстват като подадат заявление за участие в схемата в бюрата по труда по постоянен или настоящ адрес, където са регистрирани. НДТ
 


Сходни връзки

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАЕТОСТ НА МЛАДЕЖИ ДО 29 ГОДИНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди