изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:04 EEST
Разкриха самоличността на терориста, поставил бомба на руския А321    
По света Спецслужбите на Египет и Русия са установили личността на терориста, който е поставил бомбата в руския пътнически самолет А321, съобщи lifenews.ru. Машината рухна над Синай малко след излитането си от Египет на път за Москва.

Групата, подготвила и осъществила терористичния акт е от шестима души. Сред тях е и непосредственият извършител, който е заложил бомбата. Това е човек, постъпил на работа в летището на Шарм-ел-Шейх малко преди свалянето на самолета.

При интервюто преди постъпване той е пожелал да работи като товарач на багажи. Точно това му и възложили - да пренася багажа с електрокар от сградата на летището до самолета на пистата. Вече бе установено, че взривното устройство е било поставено в багажното отделение на самолета, не е било в чанта, а в кутия от безалкохолна напитка.

Веднага след като качил бомбата на борда на самолета, терористът напуснал работното си място и летището и се скрил. След няколко дни напуснал и Египет, като последното му местонахождение било локализирано в Турция. Вероятно и останалите петима от групата са избягали заедно с него.

Катастрофата с руския А321 стана на 31 октомври в северната част на Синай. При нея загинаха 224 души, от които 217 пътници.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Разкриха самоличността на терориста, поставил бомба на руския А321 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди