изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:30 EEST
ЕМБЛЕМИ НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС: "Честният" Лозан Панов натрупал имоти за милиони с една гола заплата    
Новини Шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов, който се сдоби с ореола на едва ли не единствения честен човек в корумпираната до безобразие съдебна система, се оказа истински милионер. В буквалния смисъл на думата, пише столичен седмичник.

Въпреки че цял живот е бил на държавна работа и месечните му доходи са били в рамките на 850-1500 лева, Панов се оказа горд собственик на цели 6 апартамента и къщи в София, както и на апетитни имоти в цялата страна. Общата им стойност е над 1 милион лева, което поражда куп въпроси.

Панов наистина има завидно имотно благосъстояние, въпреки че дава вид на тих и скромен човек. Историята с неговите апартаменти - собствени и дарени, доста прилича на имотната епопея на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Повечето от апартаментите на двамата високопоставени държавни мъже са натрупани от работливите им родители. Като достойни синове тяхната задача е да опазват и умножават наследството. И двамата са се справили отлично - те умножават семейното имане с по някое и друго луксозно жилище в престижни райони.

Семейството на Лозан Панов през годините демонстрира изключителна практичност. Майката и бащата на магистрата действат със замах, достоен за брокери, които си изкарват хляба с алъш-вериш на недвижима собственост.

Разбира се, те са имали и малко късмет, поне в началото, за разлика от много други хора в страната. В годините, когато се наливаха основите на капитализма, майката на шефа на българските съдии успява да приватизира без пари апетитен магазин.

През следващите години имотите на задружната фамилия валят един след друг. През 1991 година, още млад юрист, Панов купува апартамент от 78 кв. м в ЖСК (жилищна кооперация) в София за сумата от 18 971 лева. Парите тогава младият мъже взел от дядо си и баба си.

През 1995 година родителката Капка Панова инвестира 24 000 лева в жилище в "Сухата река", което продава през 199 г., но веднага след това купува магазин и гараж в груб строеж за 11 163 лева, което, както и да се погледне, е суперизгодна сделка.

Не остава по-назад в имотните сделки и бащата Йордан Панов. През 2008 година той взема много изгодно парцел в Банкя. За 1190 кв. м в курортния град плаща 88 000 лева, което според брокери е изключително тънка цена. Сделката била направена със собствени пари, заем не бил теглен!

През следващата 2009 година имотните родители даряват сина си с апартамент. Жилището е на хубаво място в централния столичен квартал "Иван Вазов" и се намира на третия етаж. Дълго време Панов живее именно в този апартамент.

Шефът на ВКС обаче скоро се сдобива с още по-голям собствен дом.  Жилището му е от 145 кв. м в един от най-приятните райони - на входа на Южния парк. За него той плаща сумата от 273 000 лева.  В декларацията си съдията е отбелязал, че покупката е със заем, спестявания от заплата и наеми. С апартамента върви и гараж, за който магистратът брой още 19 500 лева. Именно в този апартамент в момента живее Панов.

Тлъстият заем той погасява за някакви си 4 години. Жилището е купено през февруари 2011 година и през юни 2015 ипотеката вече е заличена. За 2014 година той декларира, че има ипотека за 181 350 лева и заем от 1300 лева, само половин година по-късно тя е заличена.

Вярно, по това време магистратските родители на Йордан и Капка продават апартамент за 127 128 лева. В същото време обаче фамилията ударно трупа нови и нови имоти, които трудно биха платени само с парите от тази продажба. Докато плаща ипотеката си Панов купува и ваканционен имот. Неговото кътче на морския бряг е на нос Галата край Варна, в местността Манол чешме. За абсурдните 26 000 лева съдията се сдобива с парцел от 480 кв. м, в който днес вече има и вила.

През същата 2013 година, докато синът инвестира с рокфелерски замах на морето, бащата Йордан купува още едно жилище в столицата за 78 909 лева.

В момента, като председател на СГС, Лозан Панов се движи с висок клас лимузина - "Мерцедес", предоставена от НСО. Негови съседи са категорични, че дълго време съдията е шофирал баровски джип "Рейндж Роувър" за близо 200 000 лева. Колата мистериозно се изпарява в момента, в който е избран за шеф на най-големия и важен съд у нас. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ЕМБЛЕМИ НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС: "Честният" Лозан Панов натрупал имоти за милиони с една гола заплата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди