изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:51 EEST
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ    
ВреметоМЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ - ТЕМПЕРАТУРИ ДА 21 ГРАДУСА
33329.10.2011СЪПРУГАТА НА ДЕПУТАТ от Великобритания  Кристин Хеминг бе осъдена на 150 часа общественополезен труд, след като е откраднала котето на любовницата му.Jaclyn Swedberg 05Venecia - Венеция 501966-01 Judy Tyler

Най-ниските температури през февруари в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса, а най-високите - между 16 и 21 градуса, съобщи Марияна Попова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Тя отбеляза, че средната месечна температура за февруари в Северна България и по високите полета е от минус 1 до 1 градуса, в Южна България и по Черноморието - между 1 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 4 градуса.

Затоплянето започва, температурите скачат до 15 градуса

Очаква се средната февруарска температура да бъде над нормата, а сумата на валежите през месеца да е около и под нормата.

Обичайно за февруари, динамиката на атмосферата ще бъде повишена и ще има чести промени на времето, без да се образува съществена трайна снежна покривка в равнините, прогнозира метеорологът.

В началото на месеца ще бъде топло, с променлива облачност, често намаляваща до слънчево време. Около средата на първото десетдневие на места ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, последвани от понижение на температурите.

През втората половина от десетдневието отново ще бъде променливо, с температури близки и по-високи от обичайните. Вероятност за превалявания ще има и към края на десетдневието.

През второто десетдневие вероятността за превалявания е по-голяма, но те ще бъдат на места и ще са предимно слаби и краткотрайни. През първата половина, когато и температурите ще са сравнително високи, ще превалява предимно дъжд. Към средата на второто десетдневие се очаква застудяване и в Северна България, и по високите полета на Западна България, ще има и сняг.

През третото десетдневие на февруари температурите ще бъдат близки до обичайните. Времето ще остане променливо, с условия и за превалявания - от дъжд и от сняг.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg

Източник: БТА  /  https://dariknews.bg

Прогнозата за времето през целия февруари! Вижте какви изненади крие месецът



Месечна прогноза за февруари за района на София от gismeteo.ru, в която се посочва, само 2 дни максималните температури да са под нулата.

Средната месечна температура за февруари в Северна България и високите полета е от минус 1 до 1˚, в Южна България и по Черноморието – между 1 и 5˚, а в планините – между минус 8 и минус 4˚. Тази година се очаква средната февруарска температура да бъде над нормата.

В по-голямата част от страната най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса. Най-високите ще бъдат между 16 и 21 градуса.

Такава е прогнозата за времето за месец февруари, съобщава за Агенция „Фокус” дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН Марияна Попова.

Средната месечна сума на валежите в равнините е между 30 и 50 mm, в планините – между 40 и 70 mm, за Рило-Родопския масив и Странджа от 70 до 100 mm. Тази година сумата на валежите през месеца ще бъде около и под нормата.

Обичайно за месеца, динамиката на атмосферата ще бъде повишена и ще има чести промени на времето, без да се образува съществена трайна снежна покривка в равнините. В началото на месеца ще бъде топло, с променлива облачност, често намаляваща до слънчево време.

Около средата на първото десетдневие на места ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, последвани от понижение на температурите.

През втората половина от десетдневието отново ще бъде променливо, с температури близки и по-високи от обичайните. Вероятност за превалявания има и към края на десетдневието.

През второто десетдневие вероятността за превалявания е по-голяма, но ще бъдат на места, предимно слаби и краткотрайни. През първата половина от десетдневието, когато и температурите ще са сравнително високи, ще превалява предимно дъжд. Към средата на десетдневието се очаква застудяване и в Северна и по високите полета на Западна България ще има и сняг.

http://sosnovini.bg
 


Сходни връзки

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ФЕВРУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди