изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:53 EET
ПОСЛЕДВАЙТЕ ГИ: Превърнаха покрив на русенска панелка в градина    
Любопитно Обитателите на блок 119 в квартал „Чародейка” се радват на новата си придобивка и смятат да се събират вече на кафе на покрива, вместо в близкото заведение, съобщава "Монитор".

Идеята е на учителката по история и география в СОУ „Васил Левски” Петя Михайлова, която живее в този блок. Не й било трудно да убеди своите съкооператори да превърнат плоското неизползваемо пространство в градина, а и техният „зелен” покрив щял да е първият в Русе.

Съседите кандидатствали с проект в конкурса „Направи си сам” на екологичното сдружение „За земята” и спечелили. Начинанието им било финансирано с 1000 евро.



Тъй като температурите през лятото в Русе са много високи и растителността на покрива нямало да оцелее, обитателите на панелния блок решили да оформят своята градинка едва когато жегите отминат. Съгласували действията си със специалисти от общината, поставили хидроизолационно покритие и тънък пласт почва и засадили цветята.

„Ако при напояването им се получи теч, аз ще съм първата пострадала, тъй като апартаментът ми е на последния етаж”, шегува се Михайлова.

Тя се надява примерът им да бъде заразителен и повече панелни блокове в Русе да озеленят покривите си.  http://m.novini.bg
 


Сходни връзки

ПОСЛЕДВАЙТЕ ГИ: Превърнаха покрив на русенска панелка в градина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди