изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:09 EEST
НАТО изправя срещу офанзивата на Путин в Крим югоизоточен корпус в България    
Новини НАТО планира да увеличи числеността на международните щабни елементи в страните от източния фланг на Алианса. Това обяви в Талин командващия на североизточния корпус на НАТО генерал-лейтенант Манфред Хофман.

"Числото на щабните елементи в источния фланг на НАТО ще се увеличи. Към края на лятото към четирите щабни елемента, които се намират в зоната на моята отговорност и са разположени в балтийските страни и Полша ще се прибавят още два: един в Словакия и един в Унгария", разкрива генерал Хофман в интервю за естонския вестник Postimees, цитиран от "Русская весна".

Тези два елемента ще се подчиняват на югоизточния корпус: един в Румъния и един в България, уточнява командващият, който е бил на посещение в Естония, където се е запознал с работата на международния щабен елемент в Талин.

По неговите думи това е "една от реакциите на поведението на Путина в Крим и в Източна Украйна, тъй като НАТО разбра, че трябва да действа". 

"Ние ще покажем, че НАТО вече е тук не с бази или войски, а с военни щаб-квартири, способни оперативно да насочват и да подкрепят пристигащите войски на съюзниците. Ние сме тук, за да виждаме тенденциите  и да сме способни много бързо да реагираме на тях", подчертава Хофман.

Командващият отбелязва, че международните щабни елементи в обновените сили за бързо реагиране на НАТО ще имат решаваща роля. В случай на криза те ще трябва да оказват помощ на пристигащите войски и да организират сътрудничеството им с приемащите ги държави. Освен това те трябва да координират тази дейност, да предоставят на пристигащите войски информация за контактите и каналите за комуникация, както и да отговарят за общуването на пристигащите войски с политическото ръководство и местните жители.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

НАТО изправя срещу офанзивата на Путин в Крим югоизоточен корпус в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди