изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:33 EET
Трагедия! Млад археолог загина в кладенец    
Новини31-годишният Цветан Попинов утре е трябвало да почне работа като нумизмат



Стотици жители на пловдивското село Дуванлий изпратиха днес 31-годишния археолог Цветан Попинов. Той загина нелепо, докато заваряваше тръба в дома си. "Подхлъзнал се и паднал с главата надолу. Не е имало кой да му помогне и издъхнал", обясни археоложката Елена Кесякова, при която Попинов 4 г. участва в разкопките на Римския форум в Пловдив.
Скоро бащата и майката на Цветан му купили къща в родното село, съобщава "24 часа". Той бил много щастлив и с мерак се хванал да я стяга. Започнал да работи по оградата. "Нещо е заварявал, когато е станала белята", обясни Кесякова. Нещастието станало в петък, а днес много хора се стекли на погребението му.

Попинов скоро завърши магистратура по археология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". От 4 г. е плътно по разкопки. "Много свястно момче, добряк, който никога не се занимаваше с интриги. Беше с чисто детско сърце. Отнасяше се с голямо старание към работата. Каквато задача му поставиш, гледаше веднага да я изпълни по най-добрия начин", каза Кесякова, която е сломена от погребението на младия си колега.
Интересите на Попинов били насочени към нумизматиката. От утре е трябвало да започне работа в пловдивския археологически музей в нумизматичния фонд.
  
"Жалко, че си отиде по такъв нелеп начин един млад и перспективен археолог", тъгува Елена Кесякова.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Трагедия! Млад археолог загина в кладенец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди