изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-23 @ 16:27 EEST
Нов правилник за мартенския базар в Добрич    
Новини „Започва подготовка за мартенския базар в Добрич. Разработен е нов правилник, който предвижда ограничения за физическите и юридически лица, които могат да заемат места. Т.е. ще има ограничен брой места за всяко физическо и юридическо лице“, съобщи кметът Йордан Йорданов. Разработен е регламент, с който се цели да се избегнат опашките, които са били през годините назад пред общината. Има много спекулации, че до момента един човек е вземал доста места, а след това ги е препродавал, посочи кметът.

Стана ясно, че приемния му ден са посетили търговци, които участват в този базар и са обсъждани възможностите да се поставят ограничения, за да може повече хора да вземат участие в базара. Предвижда се след края на базара да се проведе среща с всички участници, за да направи така, че  условията да са максимално обективни и за следващата година да има готов регламент и правилник.
„Постъпиха много писма от граждани, които са участвали в този базар и стана ясно, че има нужда от ясен, точен, прозрачен и обективен регламент който да утвърди начина и принципа, по който ще бъде организиран този базар. В тази връзка доста поработихме с колегите“, обясни зам.-кметът Росица Йорданова.
Тя посочи, че ще има регламент и той е, че ще бъдат  подавани заявления в двудневен срок в Общината, в Центъра за услуги и информация на гражданите. Всяко физическо или юридическо лице ще може да подаде заявление, като ще заяви колко места желае да ползва. Заявленията ще бъдат подавани лично или чрез пълномощник на юридическото лице, което пълномощно ще искаме да бъде с нотариална заверка на подписа. „След като съберем заявленията, ще бъдат поканени всички участници в голямата зала на Общината да присъстват и да участват в жребий, който по един недвусмислен и прозрачен начин да покаже кой кое място си е избрал. Ще има комисия. Ще бъде протоколирано.От гражданите в залата ще бъде избран човекът, който ще тегли поредността за това кой пръв ще тегли и заяви пред всички кое място си избира. След това ще се постави подпис от комисията пред това лице, за да няма никакви съмнения за спекулации, както и да се избегнат среднощните опашки“, каза още Йорданова.
Тази година се предвижда да има и Великденски базар. Идеята е той да продължи около месец. НДТ
 


Сходни връзки

Нов правилник за мартенския базар в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди