изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:33 EEST
Подготвят писмата за дължимите стари и нови данъци    
Новини В момента  подготвяме писмата и информацията за дължимите местни данъци и такси, която ще бъде изпратена на гражданите, съобщи зам.-кметът Елка Димова.

Този път ще бъдат включени и всички недобори на гражданите към момента. Т.е. освен информацията за данък върху недвижимите имоти, ТБО и данък МПС за 2016 г., там ще има информация и за всичко неплатено назад в годините. В момента се работи по файловете. Желанието ни е да включим всичко, което е по програма МАТЕУС, дори и да са минали повече от 5 години.Давността не се прилага служебно. Дори и да има давност, лицето трябва да дойде и да подаде искане да се погасят по давност тези задължения. Така че, това е нужна информация. Единственият  проблем, който от Информационно обслужване се опитват да решат, е дали граждани, които имат само недобори, а нямат  актуални плащания, дали тази информация  може да бъде включена във файла. Това ще зависи от техническите възможности на софтуера дали ще позволят хора, които нямат актуални задължения ще получат информация за своите недобори.
Днес изтича последният срок за подаване на патентните декларации за тази година. От утре всички  закъснения ще подлежат на административна санкция. Днес изтича и последният срок за плащане на първата вноска по патента, както и за плащане на целия данък с отстъпка.
Всеки гражданин може да получи информация за своите данъчни задължения и през интернет. За целта е необходим ПИН код от местни данъци и такси. Всяко работно място от МДТ може да предостави такъв ПИН код срещу лична карта и така да проверява текущо задълженията си.


 


Сходни връзки

Подготвят писмата за дължимите стари и нови данъци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди