изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:36 EEST
ЕВА КЪНЕВА ОТ ДОБРИЧ Е НАЙ-КРАСИВА БЪЛГАРКА ЗА 2015 Г.    
Мис & МистърЕдна жена, която прави най-добрите художествени преводи от скандинавски автори и получи награда за приноса си, и един градски герой, поетът с псевдонима Августин Господинов, са най-красивите българи на 2015-та, определи читателският вот в най-оспорваното до момента гласуване в историята на единствената по рода си подобна класация у нас, съобщи viewsofia.com.

През 2014-та, читателите на View Sofia определиха за Най-красив българин Григор Димитров, а за Най-красива българка - Албена Денкова.
През 2015 г. българската преводачка Ева Кънева получи наградата „Преводач на годината от норвежки език“, която бе обявена в Осло. Наградата е държавна и се присъжда на всеки две години от 2007 г. насам на преводач от друга страна за качество на превода и за принос в областта на превода на норвежка художествена литература.
Отличието се присъжда на всеки две години от 2007 г. насам за качество и принос в областта на превода на норвежката художествена литература.
Ева Кънева превежда автори като Ю Несбьо, Ане Холт, Карин Фосум, Юси Адлер-Улсен, Хокан Несер, Мария Грипе, Хенинг Манкел, Лене Кобербьол. Родена е преди 30 години в Добрич, завършила е немската гимназия в родния си град, а след това специалността "Скандинавистика" в Софийския университет. Работи за издателство "Емас". Има над 30 преведени книги от норвежки, шведски и датски на български език.
Ева Кънева е родена в Добрич и е завършила немската гимназия в родния си град, а след това специалността „Скандинавистика“ в Софийския университет. Преди три години за пръв път на български език излезе неин превод от оригинал – тритомната култова сага на Севера „Кристин, дъщерята на Лавранс“, което бе културно събитие за страната ни. НДТ



 


Сходни връзки

ЕВА КЪНЕВА ОТ ДОБРИЧ Е НАЙ-КРАСИВА БЪЛГАРКА ЗА 2015 Г. | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЕВА КЪНЕВА ОТ ДОБРИЧ Е НАЙ-КРАСИВА БЪЛГАРКА ЗА 2015 Г.
Автор: Anonymous да 2016-02-02 @ 17:49 EET
Браво ЕВА,ти си наша гордост! До 7клас е учила в ОУ"ОТЕЦ ПАИСИЙ" Добрич.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди