изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:33 EEST
ПРЕДСТОИ МЕЖДУНАРОДНА БОРСА ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2016 Г.    
ТуризъмОт 11 до 13 февруари международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО събира за 33-ти път в Интер Експо център  в столицата участници и представители на туристическия бизнес. Участие в изложението ще вземе и туристическият бранш от региона. Ръководителят на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Каварна Дарина Аргирова сподели, че в рамките на предстоящото изложение бизнесът ще представи нов съвместен продукт, с който се цели да се привлекат туристи в района за предстоящия летен сезон. Освен туристическото сдружение в Каварна участие в борсата ще вземат и други представители на бранша, сподели Димитър Димитров – председател на регионалното подразделение на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Той сподели още, че към момента, когато все още текат туристически борси, е оптимист за предстоящия летен сезон, като добави, че все още е рано да се правят прогнози.
Борсата в София е под патронажа на министерството на туризма, откъдето бе съобщено, че за лято 2016 г. вече е договорено в рамките на проведената сесия на българо-руската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество деца от Русия до 16-годишна възраст, които ще идват на организиран туризъм у нас, да влизат в страната ни без визи. В рамките на заседанието, в което участва и Олег Сафонов – ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация, е решено и от днес започва да функционира и специален номер, на който руските туристи ще мога да получават актуална информация за възможностите за туризъм в България на цената на един градски разговор. Номерът е 0700 20 99, като първата седмица ще е тестова, съобщават от министерството.
България е на 8-о място сред най-търсените туристически дестинации за руските туристи, е споделил Олег Сафонов на съвместен брифинг с министър Ангелкова, и  е уверил, че този интерес продължава да се поддържа висок. Според него, напълно реалистично е България да увеличи своя дял на руския пазар през 2016 г.
Русия продължава да е сред най-важните туристически пазари за българския туризъм като за миналата година са ни посетили над 480 хил. руски граждани, а приходите от тях само за летния сезон са над 400 млн. лв. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДСТОИ МЕЖДУНАРОДНА БОРСА ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО 2016 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди