изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:25 EEST
12 765 284 ЛЕВА Е БЮДЖЕТЪТ НА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
Новини Бюджет 2016 на община Генерал Тошево бе приет на заседание на Общинския съвет вчера. Бюджетът се прие със 9 гласа „За”, 2 – „Против” и 6 – ”Въздържал се”. Общата финансова рамка възлиза на 12 765 284 лв.

Основният финансов закон на община Генерал Тошево за 2016 е разработен при спазване на изискванията на Закона за публичните финанси и има за основна цел запазване на финансовата устойчивост и стабилност на общината.
В новия бюджет приходите за държавни дейности са в размер на 5 264 167 лева, а за местни – 7 501 117 лева. Капиталовата програма възлиза на 1 863 000 лева, като в нея са предвидени 310 000 лева за ремонт на четвъртокласна пътна мрежа и 185 000 лева за рехабилитация на улици. Предвижда се при пътно-строителните работи с приоритет да се работи по четвъртокласната общинска пътна мрежа до и в селата Чернооково, Росен, Снягово, Малина и Писарово. Заложени са средства за поставяне на изкуствени неравности и повдигнати пътеки с цел безопасност на движението, над 30 на брой.
Заложени са средства за видеонаблюдение и строително-монтажни дейности за изграждане на клетки за специализирания автопарк на Пожарната служба в града.
Както през изминалата календарна година, така и тази ще бъдат вложени средства в обновяването на общинската материална база. Ремонти ще претърпят сградите на кметства и клубове. Предстои да бъдат разпределени и усвоени ресурсите по програмата за енергийна ефективност. Очаква се класиране по проект „Красива България”, този път за обновяване и реконструкция на спортно-техническата база на ОУ „Христо Смирненски” в града, където общинското съфинансиране е в размер на 200 000 лв. В план-програмата са заложени и ремонти на читалищните сгради в селата Спасово, Красен, Кардам, Пчеларово и Люляково, като там финансирането е външно и ще се реализира при одобрен проект по програмата за трансгранично сътрудничество „Интеррег”.
През настоящата година не се предвижда увеличаване на такса Битови отпадъци и на другите данъци. НДТ
 


Сходни връзки

12 765 284 ЛЕВА Е БЮДЖЕТЪТ НА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди