изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:52 EET
6 ДЕЦА ОТ СЕМЕЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ - В БОЛНИЦА С ВИРУСНИ УСЛОЖНЕНИЯ    
ЗдравеШест деца от Центровете за настаняване от семеен тип в Добрич са с усложнения от Остри респираторни заболявания и са настанени в Детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение, съобщи за НДТ началникът му д-р Йовчо Йовев.


Те са с пневмонии и дихателна недостатъчност. Две от децата са в критично състояние и с реална опасност за живота. Шестте деца са приети в отделението от началото на седмицата. От болницата са изпратени материали до Националната референтна лаборатория, резултатите ще покажат дали става дума за грип. Според д-р Йовев, усложненията при тези пациенти са много сериозни заради тежкото им неврологично състояние.
Шестте деца са от едната от къщичките, както са популярни Центровете за настаняване от семеен тип, в тях се отглеждат по 12 деца, научи НДТ от зам.-кмета д-р Емилия Баева. Предполага се, че са заразени от жена от персонала, която след като се прибрала от работа в една от вечерите вдигнала температура. Д-р Баева обясни, че не се налага обявяване на карантина, тъй като къщичките са от затворен тип. Регионалната здравна инспекция е извършила проверка, при която не са констатирани пропуски.
"Опълченците на Шипка" - така описа ситуацията в Детско отделение д-р Йовчо Йовев. По думите му, едни пациенти се изписват, но веднага се приемат други. Отделението е с 25 легла, които са на 150 процента, а и повече запълнени, каза началникът му. За да могат да приемат всички болни поставят допълнителни легла в стаите. Д-р Йовев съобщи, че от всички болни деца само две-три са с бъбречни проблеми, всички други са с усложнения от ОРЗ.
Към момента в Добричка област има само един потвърден случай на AH1N1, популярен като свински грип, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова. Според нея, мъжът е вече в добро състояние. НДТ


 


Сходни връзки

6 ДЕЦА ОТ СЕМЕЙНИТЕ ЦЕНТРОВЕ - В БОЛНИЦА С ВИРУСНИ УСЛОЖНЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди