изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:02 EEST
ПРЕДСТАВЯТ КНИГА ЗА ПОЖАРНОТО ДЕЛО    
Новини На 5 февруари от 11 часа в голямата зала на Община Добрич във връзка със 130 години от началото на пожарно дело в Добрич предстои представянето на книгата „Пожарно дело в Добричка област“ от Георги Казаднжиев. Всички, които проявяват интерес към тази тематика, да заповядат, призова зам.-кметът д-р Емилия Баева.


Георги Казанджиев е роден през 1940 г. в с. Иримлик, Северна Добруджа.  Когато е едва на осем месеца, неговите родители по силата на Крайовския договор от 7 септември 1940 г. се преселват в китното южнодобруджанско селце Камен.
Основна тема на неговите изследвания е българската войска от най-дълбока древност до днес. Георги Казанджиев е автор на много книги, между които: „Бойният път на 46-ти пехотен Добрички полк“, „Унизени, но непобедени“, „Добричката епопея - 5-7.IX.1916 г.“, „Генерал-лейтенант Иван Колев“, „Генерал от пехотата Стефан Тошев“, „Генерал от пехотата Пантелей Киселов“, „Генерал от пехотата Данаил Николаев“, „Генерал от пехотата Георги Тодоров“, „Войните на българската войска от най-дълбока древност до 1945 г.“, „Непобедените български полкове“, „Величие и падение на българските канове и царе“, „Божества, Богове, Богини“.
„Макар че изпод моето перо да са излезли над петдесет исторически, краеведски и духовни книги, когато начевайки тоя мой пореден скромен труд, потънал в зигзагообразните лабиринти на земния човешки живот и на малкото писмени сведения, от чутите спомени, разказани ми от съвременни и потомствени пожарникари-огнеборци, увлечен безапелационно от загадките и даденостите на запазените не много документи в архивите, аз не се подадох на безпределната си илюзия, че ще мога да обхвана всичко от трудния път на пожарогасителния живот във времето и пространството. На мен ми беше пределно ясно, че всичко за пожарното дело и всичко за стотиците огнеборци е написано с невидимото мастило по невидимите страници на стотиците овладени и изгасени пожари…“ – Георги Казанджиев.
Представянето на книгата  „Пожарното дело в Добричка област“ ще направи полк. от резерва Севастиян Добрев.  Организаторите – Община град Добрич, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Сдружение на писателите – Добрич и Регионална библиотека „Дора Габе“ - Добрич  – канят обществеността на града да присъства на културното събитие.
 НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВЯТ КНИГА ЗА ПОЖАРНОТО ДЕЛО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди