изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:21 EET
ИЗПРАВЯТ ПРЕД СЪДА ДВАМА РЕЦИДИВИСТИ, ПРЕБИЛИ ГЛУХОНЯМ ЗА 100 ЛЕВА    
Ред и сигурностДвама рецидивисти, извършили грабеж, придружен с нанасяне на средна телесна повреда на глухоням мъж, ще бъдат изправени пред съда. Окръжната прокуратура в Добрич вече е внесла обвинителен акт срещу тях, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.
Обвинението внесе обвинителен акт в съда срещу 39-годишния Светослав Гогов, като извършител на грабежи, единият от които придружен с нанасяне на средна телесна повреда на болен мъж. По него обвиняем и съучастникът му в друг грабеж и две кражби от моторни превозни средства  - 27-годишния Росен Росенов.

Делото срещу двамата, които са от село Оброчище, е насрочено за разглеждане в края на февруари в Окръжния съд в Добрич.
На 16 април миналата година в Оброчище Гогов, заедно със свой съселянин, влезли в дома на глухонемия мъж. Пребили го и открили под възглавницата му 100 лева, които взели. Според заключенията на съдебномедицинската експертиза, нанесените травми на глухонемия  мъж представляват средна телесна повреда.
На 2 септември Гогов и Росенов влезли след полунощ в дома на съселянина си М.Ч. Мъжът ги познавал по физиономия. Когато поискал от неканените гости да си вървят, те се нахвърлили срещу него, нанесли му побой,  отнели със сила мобилния му телефон и  напуснали къщата му. На връщане откраднали от незаключена кола и микробус, паркирани на различни адреси в Оброчище,  два радиокасетофона и акумулатор.  Още същата вечер продали мобилния телефон. 
Престъпленията,  извършени от Светослав Гогов, са при условията на опасен рецидив. Той е осъждан четири пъти и има влезли в сила присъди, от които три са за грабежи.
Росен Росенов е осъждан, но е реабилитиран по право. Към момента той е с присъда за грабеж, която не е влязла в сила. НДТ



 


Сходни връзки

ИЗПРАВЯТ ПРЕД СЪДА ДВАМА РЕЦИДИВИСТИ, ПРЕБИЛИ ГЛУХОНЯМ ЗА 100 ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди