изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:21 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Турция дрънка оръжие! Русия обвини Анкара, че се готви да нахлуе в Сирия! (ВИДЕО)    
По света Официалният представител на МО на Русия Игор Конашенков заяви днес, че в министерството разполагат с данни за подготовка на Турция за военна операция в Сирия, пише "Ведомости".

"Ние имаме сериозни основания да подозираме интензивна подготовка на Турция за военно нахлуване на территорията на суверенната държава Сирийска Арабска република. Признаците за скрита подготовка на турските въоръжени сили към активни действия на территорията на Сирия ние фиксираме все повече и повече", пишат на официалния сайт на МО на РФ.

Авторите на статията напомнят, че Министерството на външните роботи на Турция заявява, че на 29 януари самолет на ВКС на Русия Су-34, въпреки предупрежденията на английски и руски, е навлязъл във въздушното пространство на Турция над провинция Газиантеп (на границата със Сирия) и се намирал там 20–25 секунди. Турското министерство обвини Москва в ескалация на напряжението и я натовари с отговорност за възможни последствия.

Днес представителката на външното министерство на Русия Мария Захарова опроверга информацията, разпространена от турското външно министерство, като подчерта, че никакви самолети от състава на ВКС на Русия в Сирия не са нарушавали въздушните граници на Турция.

"Разбира се, много е жалко, че тази конфронтационна линия, която провежда Анкара, се ползва с поддръжката на САЩ и на НАТО",  отбелязва Захарова. Тя предположи, че НАТО, ръководейки се от прословутата блокова солидарност, си затваря очите за дейностите на Турция.

Конашенков посочи още, че Турция прехвърля през границата бойци и оръжия за подкрепа на терористичните формирования, които са завзели Алеппо и Идлиб в северо-западната част на Сирия. 

Той показа чрез схеми пункта на турско-сирийската граница в района на Рейханла-Сармада, през който, основно през нощта, се осъществява прехвърлянето на терористи и оръжия.

Конашенков също така показа фотоси с обособени площадки на границата със Сирия, които са били поставени под охрана. По думите му, във военно време чрез такива способи се подготвя транспортна инфраструктура преди военно нахлуване.

Той отбеляза, че такива площадки могат да бъдат използвани за обезпечаване на бързо придвижване на военни колони с боеприпаси и оръжия в района на бойните действия и да се прехвърля и евакуира личен състав.  http://www.blitz.bg






ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Терористите от ДАЕШ бягат панически от Алепо, зарязват всичко! (ВИДЕО)
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Извънредно! ВВС на Сирия унищожиха главатар на "Джебхат ан-Нусра"
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия ще тества новите изстребители „Су-35С“ в Сирия
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: РИА Новости: Броят на загиналите при трите взрива край Дамаск достигна 59 души
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Дарайският котел е разсечен!
  6. Руските спецслужби тръгнаха на лов за убиеца на пилота на Су-24
  7. ВОЙНАТА СРЕШУ ИДИЛ: ПОСЛЕДНИ ИНФОРМАЦИИ
  8. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: РУСИЯ НЕ ЗАБРАВЯ, РУСИЯ НАКАЗВА: Издирват в превзетата днес бърлога на джихадистите Ар Рабия убийците на рус
  9. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: AFP: Сирийската армия превзе последния голям град под контрола на бунтовниците в провинция Латакия
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Нова заплаха за ДАЕШ: Още два ракетоносеца с „Калибр” навлязоха в Черно море!
 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Турция дрънка оръжие! Русия обвини Анкара, че се готви да нахлуе в Сирия! (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди