изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:42 EET
Кръв в Атина: Полиция разкъсва протест, младежи опустошиха радио и офис на ПАСОК (ВИДЕО)    
По света Сериозни сблъсъци между анархисти и членове на полицейските отряди за борба с масовите безредици почти разтуриха грандиозното стачно шествие в Атина. В момента на площад Синтагма пред гръцкия парламент има пламъци, сълзотворен газ и дим от петролни бомби „Молотов”, съобщава „Грийк рипортър”.

Сблъсъците продължават в централната част на Атина – между улиците „Стадиу” и „Песмадзоглу”, както и в квартал „Ексархия”.

По-рано неизвестни нападатели нанесоха побой над журналист от общинското радио „Атина 984”, който отразяваше стачните протести за медията. Журналистът е откаран с линейка в болница със следи от удари по цялото тяло.
Сблъсъци има и в Солун, където бяха ранени двама зъболекари – участници в стачното шествие. По-рано протестиращите фермери се опитаха да съборят с трактор желязната врата на министерството за Македония и Тракия.
В стачката участват представители на всички професионални групи от държавния и частния сектор, работещите на свободна практика, фермери, таксиметрови шофьори, безработни и пенсионери. Показателно е, че в редица големи градове като Солун, Лариса и други са затворени всички търговски обекти и заведения.

Централният митинг на гръцките синдикати ГСЕЕ и АДЕДИ започна в 11.00 на площад „Клавтмонос”, а половин час по-рано на площад „Омония” се събраха привържениците на Комунистическата партия на Гърция.

Малко след 15.00 бе възстановено движението по улиците в центъра на Атина, които бяха затворени от сутринта за провеждането на шествието. Изключение прави само улица „Патисион”, която започва от площад „Омония”. Там се намират групите от анархисти, които по-рано предизвикаха мащабни щети и тежки сблъсъци на различни места от района на Археологическия музей до площад Синтагма. До момента полицията е заловила двама души за участие в размириците.

В началото на следобеда повечето от анархистите се отцепиха в квартал „Ексархия”. Групи от младежи с покрити лица продължават да хвърлят парчета мрамор срещу полицейските сили около площада, който са обградили със запалени контейнери за отпадъци.
Според полицейски източници, младежите са затворили улица „Стурнари” и засега изглежда, че не възнамеряват да се изтеглят към вътрешността на „Ексархия”. Над квартала кръжи полицейски хеликоптер, който предава картина на ситуацията към оперативния център в полицейското управление на област Атика. Същите източници посочват, че до момента ситуацията се намира под контрола на властите, които целят да изолират анархистите в „Ексархия”, за да предотвратят вероятността те да причинят масови щети в останалата част от центъра на Атина.

Малко по-рано група анархисти нападнаха с коктейли „Молотов” централните офиси на ПАСОК на улица „Харилау Трикупи” в „Ексархия”. Те ги хвърлили срещу отряда за борба с масовите безредици, който охранява сградата.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Кръв в Атина: Полиция разкъсва протест, младежи опустошиха радио и офис на ПАСОК (ВИДЕО) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди