изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:37 EEST
ДОЖИВЯХМЕ ГО: Парламентът прие: Ще можем да охраняваме въздушното си пространство съвместно и с Турция    
Парламент Парламентът одобри и съюзнически въоръжени сили да могат да охраняват въздушното ни пространство. Това стана с промени в Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС). Отхвърлени бяха предложения на БСП – това да не може да се прави от държави, които са съседни нам или които не са членки на Европейския съюз. Основните опасения на червените са, че Турция имала неприятелски интереси спрямо България.

Охраната на въздушното пространство ще се осъществява от нас самостоятелно или съвместно. Т.е. това няма да  може да се прави само от чужди самолети.

Поправката бе гласувана с 96 гласа „за”, 34 – „против”, и 13 – „въздържал се”.

Съвместната охрана ще се осъществява „при необходимост от предприемане на неотложни действия” след акт на Министерския съвет, гласят още промените в ЗОВС.
Причина за измененията в закона са проблемите с осигуряване на достатъчно изправни изтребители през последните години.

Управляващите уверяват, че съвместна охрана няма да се налага, тъй като проблемите с авиацията ни ще намерят решение. Законодателните мерки се предприемат само превантивно, за всеки случай.

Текстовете бяха гласувани окончателно, на второ четене. http://www.flagman.bg

БЕЛ. ndtnews.hopto.org: Сега идва ред турски самолети да свалят руски по българската граница, после ще видим, ама...няма да се видим. Има и друг вариант: Кипър!!!

 


Сходни връзки

ДОЖИВЯХМЕ ГО: Парламентът прие: Ще можем да охраняваме въздушното си пространство съвместно и с Турция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди