изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:39 EEST
УДЪЛЖАВА СЕ ЗАБРАНАТА ЗА УЛОВ НА ЕСЕТРОВИ РИБИ В БЪЛГАРСКАТА АКВАТОРИЯ НА РЕКА ДУНАВ И ЧЕРНО МОРЕ    
Лов и риболовЗабраната за улов на есетрови риби в българската акватория на река Дунав и Черно море се удължава с 5 години, считано от 01 януари 2016 г. Това се определя в съвместна заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Целта на решението е опазване и съхранение на есетровите популации от вида: руска есетра, чига, пъструга и моруна.

До 1 януари 2021 г. се забранява и пренасянето, превозването и продажбата на есетрови риби и продукти от тях уловени в българската акватория на река Дунав и Черно море. Заповедта не се отнася за риболов, пренасяне, превозване и продажба на тези видове и продукти от тях, отглеждани в специализирани обекти за аквакултури. При случаен улов, есетровите риби трябва незабавно да се връщат в съответния воден обект, от който са уловени.
За първи път петгодишна забрана за експлоатацията бе въведена през 2012 година поради влошеното състояние на дивите есетрови популации.
 


Сходни връзки

УДЪЛЖАВА СЕ ЗАБРАНАТА ЗА УЛОВ НА ЕСЕТРОВИ РИБИ В БЪЛГАРСКАТА АКВАТОРИЯ НА РЕКА ДУНАВ И ЧЕРНО МОРЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди