изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:38 EEST
СЪСТАВИХА ТРИ АКТА ЗА ЛОВ НА ПТИЦИ В ЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ    
Лов и риболовТри акта са съставени от РИОСВ - Бургас за лов на птици в защитени територии, съобщиха от екоинспекцията. Нарушенията са установени в сряда в района на защитена местност Бургаски солници при съвместна проверка с РДГ-Бургас, и Българска фондация „Биоразнообразие“ /БФБ/.


Инициативата е на Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ като част от съвместната дейност по контрол спазването на Закона за лова и опазване на дивеча и на Закона за опазване на биологичното разнообразие  във важни за опазването на зимуващите гъски зони, каквито са  „Атанасовско езеро“,  „Бургаско езеро“ и  „Мандра – Пода“.
Констатирано е и използване на електрическо звуковъзпроизвеждащо устройство за примамка в близост до езеро Вая, за което е съставен констативен протокол от експертите на РДГ - Бургас.
В последните дни от ловния сезон се извършиха засилени проверки за отстрел на защитени  видове водоплаващи птици, както и за лов в защитените територии. Инспекторите проверяваха за отстреляни защитени видове като червеногушата гъска и малката белочела гъска. Проверяваше се и за  спазването на режима на защитените територии.


 


Сходни връзки

СЪСТАВИХА ТРИ АКТА ЗА ЛОВ НА ПТИЦИ В ЗАЩИТЕНИ ТЕРИТОРИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди