изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:07 EEST
Мощно земетресение отне живота на най-малко петима души в Тайван (ОБЗОР)    
Китай Тайнан. Силно земетресение с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер разтърси южната част на Тайван около 4 часа в събота сутрин (местно време), последван от пет вторични труса, най-силният от които със сила от 3,8 магнитуда. Епицентърът е бил в района Пингтунг, на около 40 км южно от населения с близо два милиона души град Тайнан. Първоначално нямаше постъпили данни за жертви и разрушения, а службите успокоиха, че няма опасност за образуването на цунами. Малко по-късно стана известно, че няколко сгради са рухнали в резултат на земетресението. Една от тях се оказа 16-етажна жилищна сграда, в която – според различни източници – живеят около 240 обитатели.

Градските власти формираха екип за спешно реагиране, а аварийните служби се включиха незабавно в разчистването на руините на мястото на инцидента.

Съгласно информацията, предоставена от здравното министерство, най-малко петима души, сред които и бебе, са станали жертви на земетресението, причинило срутването на жилищната сграда. Броят на загиналите обаче може да нарасне, тъй като все още има хора, намиращи се под руините на зданието. Общият брой на потърсилите лекарска помощ след труса са 318 души.

Въпреки че няма съобщения за индустриални щети, железопътният транспорт в южната част на острова все пак беше засегнат. Оперираща компания предупреди, че част от предлаганите услуги на високоскоростните влакове са прекъснати и призова пътниците да планират пътуванията си за по-късни часове.
Междувременно докато продължаваха усилията на спасителните екипи да открият други оцелели сред отломките на сградата, Китай предложи съдействие на Тайван за преодоляването на последиците от мощното земетресение. Пекин изрази загриженост и съболезнования на пострадалите при мощния трус, който разлюля острова.  http://www.focus-news.net

НА ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ЛЕД ОСВЕТИТЕЛНИ ЛАМПИ И ТЕЛА В МАГАЗИНА И ОНЛАЙ МАГАЗИНА НА "LIGHT VISION"





ВСИЧКО НА ТЕМА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В МОМЕНТА

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ

Земетресенията в Европа

Земетресенията в цeлrя свят с карта на GOOGLE

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ВЪВ ВРАНЧА, ПАНИКА В БЪЛГАРИЯ, СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ДО НОВА ГОДИНА

10-те най-силни земетресения от 1900 година насам

ВНИМАНИЕ! НАЙ-ОПАСНИТЕ ЗОНИ В БЪЛГАРИЯ!

В ЧЕРНО МОРЕ Е ВЪЗМОЖНО ЦУНАМИ, НО С ВИСОЧИНА НАЙ-МНОГО ДО 2 МЕТРА


 


Сходни връзки

Мощно земетресение отне живота на най-малко петима души в Тайван (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди