изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:31 EEST
СИНОВЕТЕ НА УБИТ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ МЪЖ ИСКАТ ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА УБИЕЦА    
Ред и сигурностСъстав на Варненския апелативен съд разгледа жалбата на синовете на убития по особено мъчителен начин Димитър Петров от с. Пчеларово, община Ген. Тошево срещу 12 годишна присъда на Добричкия окръжен съд, произнесена за убиеца на баща им.  Наследниците на убития мъж очакват от втората съдебна инстанция да измени присъдата на Венцислав Николов, признат за виновен в убийството на 76 годишния им баща и да му наложат доживотна присъда, съобщи пресслужбата на Апелативен съд - Варна.

През ноември миналата година при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината и фактите, посочени в обвинителния акт, Окръжен съд Добрич присъди 18 години затвор на убиеца на Димитър Петров, редуцира наказанието на 12 години «лишаване от свобода» и присъди на двамата синове на убития по 100 000 лева обещетение за причинените им неимуществени вреди.
29 годишният Венцислав живеел със семейството си в същото село и познавал жертвата си. На 4 май 2014 година, след почерпка с алхохол, заедно с приятели, които също като него били без работа и пари, той предложил  да  откраднат от двора на бай Димитър метални отпадъци, които после да продадат за скраб. Никой не се съгласил и Венцислав предприел самостоятелна акция. Нахлул посред нощ в двора на възрастния мъж, но бил усетен от него. Подсъдимият се въоръжил с метална тръба и след като бай Димитър се показал на входната врата го ударил в областта на главата, последвал го в дома му и продължил да го удря на същото място. След като разбрал, че пострадалият не мърда, претърсил  къщата, но така и не открил пари. По-късно съдебно-медицинската експертиза установила, че причина за смъртта на мъжа е контузията на главния мозък, довела до остра сърдечна и дихателна недостатъчност.
Въпреки, че няма протест на Окръжна прокуратура Добрич, днес и представителят на Апелативна прокуратура поиска от въззивния съд да наложи «доживотен затвор» на подсъдимия, който да замени с 20 години «лишаване от свобода». Обвинението счита, че има и други отегчаващи вината обстоятелства, които съдът в Добрич не е обсъдил, сред които насилственото проникване в дома на пострадалия и то през нощта, користната цел и упоритостта, с която е нанасял ударите по главата на жертвата.
В законния 30 дневен срок Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение. НДТ
 


Сходни връзки

СИНОВЕТЕ НА УБИТ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ МЪЖ ИСКАТ ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА УБИЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди