изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:47 EET
СЪДЕБНАТА ЕКСПЕРТИЗА Е ПОТВЪРДИЛА, ЧЕ КРАСИМИР В КРАНЕВО Е ПОЧИНАЛ ОТ ИНФАРКТ    
Ред и сигурностНазначената от окръжния прокурор на Добрич Пламен Николов по искане на близките на починалия на 30 януари 60-годишен Красимир Иванов от Кранево е потвърдила, че той е починал от инфаркт, а не от удар с лопата. Това съобщи Николов за НДТ. Пред медии тези дни, близките заявиха, че се съмняват, че се прави опит да се потули убийство.

Според първоначалната полицейска информация, миналата събота - 30 януари, около 23,15 часа е получено съобщение за възникнал скандал пред хотелски комплекс в с. Кранево. Установено е, че около 23,00 часа е възникнал скандал между 50-годишния Я.Д. (50 г.) от с. Оброчище и К.И. от с. Кранево.  Вследствие на това Я.Д. нанася удари с лопата и убива на място К.И. Извършената проверка за употреба на алкохол на Я.Д. констатира наличието на 1,76 промила. Уведомена е Окръжна прокуратура град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.
„Varna utre” съобщи, че почерненото семейство от Кранево иска по-обстойно разследване и изготвяне на тройна съдебно-медицинска експертиза за смъртта на Красимир Иванов, който издъхна пред хотел в селото в нощта на 30 януари след нанесени му удари с лопата. „Опитват се да изкарат, че Красимир е имал някакъв здравословен проблем, а той беше здрав като бик. През живота си не е пил хапче“, казва пред медията вдовицата му Недялка. Семейството, което преди е живяло в Разградско, дошло в Кранево преди две години и половина, тъй като Красимир имал тук наследствена къща. Имат крава и се препитават като продават мляко. Във фаталния съботен ден редовен клиент – Ганчо, който работи като коняр в конюшня край селото, поискал мляко, а следобед Красимир тръгнал да му носи. Тогава и близките му го видели за последен път. Почернените близки и местни хора недоумяват как след като полицията е описала случая като убийство заключението на патолога е такова и извършителят е освободен. „Искаме случаят да не се потулва, виновникът да си получи наказанието“, казват близките.
„Става въпрос за един удар с плоската част на лопата. Той е бил по челото на починалия и не е довел до счупване на кост или череп, нито до травма, която може да причини смъртта, а само до разкъсно-контузна рана на челото”, коментира окръжният прокурор Пламен Николов.  50-годишният Янко обяснил, че е бил хванал лопатата с една ръка, много близо до металната част и силата на удара е била малка.
Заключението на съдебния лекар е, че Красимир е починал в резултат на инфаркт. Защо го е получил и дали има връзка с удара с лопата, е трудно да се прецени, обясни окръжният прокурор. Категорично ясно е обаче, че смъртта не е настъпила вследствие на удара. Ако не беше инфарктът, Красимир щеше да е жив, каза още Николов.
Тъй като близките не приемали заключението на съдебния лекар, са настояли за тройна съдебно-медицинска експертиза.
„Разпоредих такава експертиза, без трупът да бъде погребан, за да се избегне впоследствие необходимостта от ексхумация. Тройната експертиза категорично потвърди заключението на единичната”, каза Пламен Николов.
След приключването й, трупът е бил предаден на близките. Вчера Красимир е бил погребан в с. Кранево.
Изчакват се единствено хистологичните изследвания. Взет е материал и е предаден на специалисти хистолози. Резултатите се очакват в рамките на около седмица.
По случая е образувано досъдебно производство. То е започнало като причиняване на смърт, но какво точно ще е обвинението, което ще се повдигне на Янко, тепърва предстои да се прецени.
След като е установено, че ударът с лопата не е пряката причина за смъртта, мярката за неотклонение на 50-годишния мъж е променена от „задържане под стража” в по-лека „подписка” и той е освободен от ареста. НДТ
 


Сходни връзки

СЪДЕБНАТА ЕКСПЕРТИЗА Е ПОТВЪРДИЛА, ЧЕ КРАСИМИР В КРАНЕВО Е ПОЧИНАЛ ОТ ИНФАРКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди