изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:42 EEST
23 БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ СА ИЗДИРВАНИ ПРЕЗ 2015 Г., ЧЕТИРИМА СА ОТКРИТИ    
Ред и сигурност     През 2015 г. в област Добрич са обявени за общодържавно издирване 492 лица, от тях 299 са установени, а общият брой на издирените е 484, сочат данните на Областната дирекция на МВР. Установени и задържани са и две лица с европейска заповед за арест от страни членки на Европейския съюз. За сравнение, през 2014 г. са обявени за издирване 484 лица, от тях 278 са установени, а общият брой на издирените е 524.

От категорията безследно изчезнали лица през годината са издирвани 23 лица, от които са установени 4 лица. Работата по издирване на безследно изчезналите лица продължава, като периодично се провеждат мероприятия по установяването им, извършва се анализ на получените резултати и се набелязват нови мероприятия за изпълнение. Дейността, свързана с безследно изчезналите лица, продължава да бъде на постоянен контрол от страна на ръководството и сектор ПКП при ОД МВР Добрич, уверяват от дирекцията.
     Припомняме, че през 2007 г. тогавашният главен секретар на МВР Илия Илиев оповести, че за последните 18 години за издирване в полицията в Добрич са били обявени 53-ма души. От тях 36 са установени. Някои избягали от органите на реда или от близките си. Други бяха открити мъртви.
     Трупът на 82-годишния Васил Иванов бе намерен в кладенец. Костите на най-отдавна изчезналия в региона - 53-годишния Богомил Маринов Христов, който бе в неизвестност от 10 ноември 1989 година, бяха намерени в землището на тервелското село Главанци. Впоследствие бе установено, че той е убит от съпругата си и брат й.
     Трупът на Марияна Иванова Илиева също бе открит и бе изяснено, че тя е убита от съпруга си Тошко Илиев.
     За останалите 17 лица, които тогава трябва да са били на възраст от 18 до 35 години, търсенето продължаваше.
     Новите данни показват, че броят на безследно изчезналите от областта през последните няколко години продължава да се увеличава. Сред тях е и Силвия от село Одринци, която изчезна на 12-годишна възраст през 2011 г. В неизвестност от януари 2014 г. е и 16-годишната тогава Каролина Ангелова Илиева от с. Оброчище.
     В началото на януари бе открита мъртва в канала на семейния гараж 54-годишната Руска Димитрова, която бе в неизвестност от 26 април миналата година. За убийството й е задържан нейният син Тодор. НДТ     


 


Сходни връзки

23 БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ СА ИЗДИРВАНИ ПРЕЗ 2015 Г., ЧЕТИРИМА СА ОТКРИТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди