изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:52 EEST
ОГНЕБОРЦИ ОТ ОБЛАСТТА - ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРСА "ПОЖАРНИКАР НА ГОДИНАТА"    
Ред и сигурност Двама огнеборци от Добричка област са победители в конкурса "Пожарникар на годината 2015", съобщи за НДТ директорът на регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на неселението" комисар Дарин Димитров. Конкурсът се организира от главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и се провежда ежегодно в началото на календарната година.

В подкатегория "Изпълнителски длъжности" на направление "Пожарогасене и спасителни дейности" на първо място е класиран главен инспектор Тихомир Катранджиев - началник сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" към регионална дирекция "ПБЗН" в Добрич. С първо място е удостоена и младши инспектор Лилия Ангелкова от районна служба "ПБЗН" в Каварна - в направление "Държавен противопожарен контрол". Наградите ще им бъдат връчени днес на тържествена церемония във Военния клуб на Министерството на отбраната в София.
Гл. инспектор Тихомир Катранджиев е началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” от 2006 година. Той е участвал и ръководил ликвидирането на редица произшествия, сред които в кравеферма в Добрич /1998/, хотел „Добруджа” /2000/, пожар в ПЖК "Родопа" /2002/, експлозия с последвал взрив в “Клас олио”, Карапелит /2005/, газов фонтан край Дуранкулак /2008/, наводнение в Добрич /2014/, пожар в международен детски лагер в с. Кранево /2014/, опасност от преливане на язовир „Одринци” /2015/. Гл. инспектор Тихомир Катранджиев е отличен с “Почетен знак  ІІІ степен” от министъра на вътрешните работи.
Младши инспектор Лилия Ангелкова е в системата на МВР от 2013 година, тя е пожарникар Е-III степен. В изпълнение на своите задължения през 2015 г. до края на месец октомври Ангелкова е участвала в 2 комплексни проверки, в 87 контролни и в 432 тематични проверки. Активна е дейността й по линия на превантивната дейност. През 2015 г. е извършила 14 инструктажи, лекции, беседи, при които са инструктирани и обучени 129 души. Особена роля има при работата с подрастващите. През 2015 г. сформира и ръководи отряд на МПО „Млад огнеборец” при СОУ „Стефан Караджа” в Каварна. НДТ


 


Сходни връзки

ОГНЕБОРЦИ ОТ ОБЛАСТТА - ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРСА "ПОЖАРНИКАР НА ГОДИНАТА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди