изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:44 EEST
ОСЕС предложил да се наложат финансови санкции по проекта за депото в Стожер    
НовиниВ община Добрич е получено писмо от Министерството на околната среда и водите, в което се посочва, че има препоръка от Одита на средства от Европейския съюз за налагане на финансови санкции във връзка с реализацията на проекта за изграждане на регионалното депо за твърди битови отпадъци край с. Стожер, съобщи кметът Йордан Йорданов.


Предложението е стойността на проекта да се намали с 25 % в частта за строително-монтажни работи, което се равнява на 3,9 млн. лева. Отделно има второ такова предложение за корекция в размер на 25 % или 180 000 лева на средствата за строителен надзор по проекта.
Аргументът е, че са били много кратки сроковете за провеждане на процедурата за възлагане на обществена поръчка, обясни кметът. През миналата седмица той е провел разговори в тази връзка с министъра на финансите и МОСВ. Тази сряда ще е в министерството на околната среда, като очаква да  стане ясно какво е довело до предложението за налагане на такава корекция.
Йордан Йорданов е информирал бившия кмет и настоящ областен управител Детелина Николова. В интерес на Добрич и областта е да работим съвместно за решаване на този проблем, каза той.
И увери, че, ако се стигне до налагане на санкции, Общината е готова за обжалва.

 


Сходни връзки

ОСЕС предложил да се наложат финансови санкции по проекта за депото в Стожер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди