изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:48 EEST
ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ИД и „Джебхат ан-Нусра” влязоха в бой край границата с Ливан    
По света Ислямистите от ИД и „Джебхат ан-Нусра” водят ожесточени боеве на сирийско-ливанската граница, загуби понасят и двете страни страни, съобщил за РИА Новости източник от ливанското движение „Хизбула”.

Възобновени с прекратени боеве в долината ад-Деб (мечешката долина) в планинския район Ерсал. Има убити и от двете страни.

В края на януари в района на Ерсал терористи от ИД овладели лагер на „Джебхат ан-Нусра” и взели в плен шестима противници.

„Хизбула” засега изчаква изхода от боевете, за да прецени дали може да се справи с победителите.  http://www.blitz.bg

Welt: Намесата на Рияд в сирийския конфликт ще стане катастрофа

Намерението на Саудитска Арабия да се намеси в сирийския конфликт предизвика шок у всички страни, ангажирани с неговото решаване, и застави САЩ да се замислят доколко още могат да подкрепят Рияд, пише Die Welt.Вашингтон заяви, че е готов да подкрепи всички свои съюзници в борбата с ИД, обаче отказа да коментира намеренията на саудитците. Западните страни отлично разбират, че при участието на Рияд ситуацията в Сирия ще се усложни, пише изданието.

Изпращането на сухопътни войски от страна на Саудитска Арабия без съгласие на правителството в Дамаск ще стане нарушение на международното право, а такова съгласие Рияд никога няма да получи.

Монархията от Персийския залив стана основен източник на финансиране и доставчик на оръжие за ислямистките въстанически групи и затова се явява главен „автор” на сирийския конфликт. Освен това Иран и Русия, участващи в регулиране на кризата, никога няма да се примирят с присъствието на саудитците в Сирия.

За шиитски Иран управляващите Саудитска Арабия са въплъщение на злото, защото вече много десетилетия се стремят да разпространят в близкоизточния регион радикални сунитски възгледи. За Москва и Дамаск са извънредно важни успехите на сирийската армия в борбата с джихадистите, а намесата на Рияд може да нулира всички общи усилия, пише изданието.

В Дамаск никога няма да повярват, че Рияд иска да изпрати сухопътни войски за борба с терористите от ИД, а и международната общност ще има подобни съмнения. По-скоро управляващите Саудитска Арабия ще поддържат въстаниците, въвеждайки в региона още по-голям хаос.  http://www.blitz.bg

Краят на шейховете: Валутният резерв на Саудитска Арабия свършва през 2018 година

Саудитска Арабия вероятно ще остане без валутни резерви през 2018 година, съобщи CNBC. В момента кралството разполага със 624 милиарда долара, но ги харчи активно за съхраняване на работни места и издръжката на държавата.  Ако обаче цената на петрола се запази около и под 40 долара за барел, парите в хазната на саудитците ще свършат през август 2018 година. През 2016 година Риад вече съкрати държавните разходи с 13.8% на годишна база, но дори и с това дефицитът остава много висок- 13.5%.

Все още няма окончателни данни, но се очаква за 2015 година да се появи дупка в хазната от 15% от Брутния вътрешен продукт. Засега нещата не изглеждат никак оптимистично. Няма изгледи да се стигне до споразумение между ОПЕК и Русия и Иран за намаляване на добивите от петрол. При това положение, както и поради забавяне на икономическия ръст в Китай, цените на петрола нямат шанс да се повишат поне в следващите 12-14 месеца. http://www.blitz.bg

ПОСЛЕДНИ 10 ПУБЛИКАЦИИ НА ТЕМА ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ
  1. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Путин отново отряза Ердоган за среща
  2. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Турция дрънка оръжие! Русия обвини Анкара, че се готви да нахлуе в Сирия! (ВИДЕО)
  3. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Терористите от ДАЕШ бягат панически от Алепо, зарязват всичко! (ВИДЕО)
  4. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Извънредно! ВВС на Сирия унищожиха главатар на "Джебхат ан-Нусра"
  5. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Русия ще тества новите изстребители „Су-35С“ в Сирия
  6. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: РИА Новости: Броят на загиналите при трите взрива край Дамаск достигна 59 души
  7. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: Дарайският котел е разсечен!
  8. Руските спецслужби тръгнаха на лов за убиеца на пилота на Су-24
  9. ВОЙНАТА СРЕШУ ИДИЛ: ПОСЛЕДНИ ИНФОРМАЦИИ
  10. ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: РУСИЯ НЕ ЗАБРАВЯ, РУСИЯ НАКАЗВА: Издирват в превзетата днес бърлога на джихадистите Ар Рабия убийците на рус


 


Сходни връзки

ВОЙНАТА СРЕЩУ ИДИЛ: ИД и „Джебхат ан-Нусра” влязоха в бой край границата с Ливан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди