изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 21:07 EEST
ДАНЧО ОЩЕ ЯДЕ ПО ЕДНА БАНИЧКА НА ДЕН    
СпортПреди три години цяла България как разбра Йордан Петров от Добрич яде по една баничка на ден, но въпреки това печели медали от състезания по лека атлетика и облича националния екип на международни стартове. В резултат на публикацията на Руслан Йорданов Данчо получи добра финансова, материална и морална подкрепа.

Оказа се, обаче че той отново яде по една баничка на ден, но вече е студент и има начертан план за бъдещата си работа на треньор.

Екип на предаването "Комбина" се срещна Данчо, пред който атлетът признава, че е имало дни, в които нищо не е слагал в устата си, но иска да продължава да се занимава със спорт, защото за него това е начинът да се измъкне от мизерията, в която живее. Единствените сигурни доходи на семейството му е неговата стипендия от университета. Баща му рови по кофите, за да намери нещо, което след това може да продаде.

"Той е пример за подражание, не само на пистата, но и в живота", убедена е треньорката му. Тя твърдо вярва, че той може да израстне като голям спортист, ако има някой, който да повярва в него и да го подкрепи финансово. Социалните мрежи бяха затрупани с въпроси как може да се помогне на Йордан Петров от Добрич. Атлетът от ромската махала на североизточния град няма пари, за да ходи на тренировка с градския транспорт. Но пък е студент и редовен на всяка лекция и на тренировка. Преди три години Данчо беше подкрепен от много хора, които му осигуриха екипировка, храна и ремонт на дома. Но днес ситуацията пред бедния бегач отново не е розова.

Всеки, който иска да му помогне, може да се свърже с него на телефон 0884 76 73 06.

 


Сходни връзки

ДАНЧО ОЩЕ ЯДЕ ПО ЕДНА БАНИЧКА НА ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди