изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:25 EEST
ДЕЦА ИЗБРАХА ДА БЪДАТ ЧИТАТЕЛИ С МНЕНИЕ    
ОбразованиеУчениците от IV в клас на СОУ „П. Р. Славейков” и IV в клас на СОУ „Димитър Талев” избраха да бъдат читатели с мнение и се включиха в четвъртото издание на Наградата за най-добра детска книга. Учениците посетиха сектор "Работа с деца" на регионална библиотека „Дора Габе”, където библиотечни специалисти им представиха идеята на наградата и им разясниха правилата за гласуване в различните възрастови групи.



Децата се запознаха и с новата инициатива „Активните бисерчета”, чиято идея е самите деца да се превърнат в активни посланици и да популяризират чрез собствени идеи и инициативи наградата „Бисерче вълшебно” 2016 сред своите връстници.
В края на срещата учениците си заеха книги от специално обособената витрина с номинираните заглавия, за да се включат в гласуването от 9 февруари до 17 април.
Регионална библиотека „Дора Габе” подкрепя националната награда за най-добра детска книга "Бисерче вълшебно", организирана от фондация "Детски книги". Тя е единствената българска книжна награда, чието жури са самите деца. Учредена е през 2013 година с цел да повиши грамотността и интереса на децата към книгите чрез нестандартния си подход. Право да участват имат единствено младите хора на възраст от 6 до 15 години. НДТ


 


Сходни връзки

ДЕЦА ИЗБРАХА ДА БЪДАТ ЧИТАТЕЛИ С МНЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди