изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:10 EET
От днес се приемат заявления за компенсиране на пропаднали площи    
Земеделие            От 15 февруари до 2 март в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“ се приемат заявления по схемата за държавна помощ за компенсиране на загубите на земеделски стопани в резултат на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия, настъпили през 2015 г.

            Финансовият ресурс по схемата е в размер на 6 млн. лева. 4 196 400 лв. са предвидени за пропаднали през 2015 г. площи. С държавната помощ ще се компенсират 80% от щетите за плодове, зеленчуци, царевица за зърно, царевица за силаж, сладка царевица, тютюн, памук и други култури. Обезщетението за зърнени и фуражни култури е 50 на сто, а за зимна маслодайна рапица – 30%.

На подпомагане подлежат земеделските стопани, които имат констативни протоколи за 100% пропаднали площи със земеделски култури, в резултат на неблагоприятни климатични условия.

            Ресурс в размер на 1 803 600 лева e отложено плащане от миналата година - компенсация за пропаднали площи през 2014 г. за зърнени и фуражни култури и за зимна маслодайна рапица. Към момента са изплатени близо 1 760 000 лв. на 390 земеделски стопани. ДФЗ напомня, че за доплащането не е необходимо бенефициерите да подават нови заявления.

                        Пресцентър ДФ „Земеделие“

 


Сходни връзки

От днес се приемат заявления за компенсиране на пропаднали площи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди