изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:54 EEST
100 ДНИ УПРАВЛЕНИЕ ОТЧЕТЕ КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ЙОРДАН ЙОРДАНОВ    
Новини Кметът на Добрич Йордан Йорданов отчете първите сто дни управление.


„Аз, като кмет на града, и моят екип имаме убеждението, че основната ни задача е да надграждаме, да оправяме там, където мислим, че има проблеми. И, най-важното е, че ние имаме визията за един по-модерен, подреден и спокоен град, който имаме намерение да реализираме в оставащото време от 3 години и 9 месеца“, каза кметът. Той подчерта, че усилията дотук са били главно за продължаване на разумното, надграждане и, не на последно място, промяна на курса, който искаме да развием.
Сред акцентите, които кметът посочи, е, че за първи път от години се проведе заседание на Тристранния съвет за социално партньорство, на което е имало диалог, поставени ясни правила и критерии. Успяхме за всички страни да постигнем някакво съгласие, каза той.
За пръв път бе даден публичен отчет за това кои предложения на гражданите бяха включени в бюджета за 2016 г. Това предстои и през следващите години, каза кметът. Той допълни, че се разработва стратегия за развитието на спорта, която се очаква да излезе в началото на април. Целта е Общината да има яснота за това как се разходват средствата и накъде трябва да насочим нашите усилия.
„Нещо много важно, което бяхме казали още в началото и стартира днес, е създаването на фейсбук страница на Община град Добрич. С тази стъпка целта ни е да скъсим разстоянието и информационната дистанция с нашите съграждани. През миналата седмица проведох среща с хората, които поддържат страницата на Община град Добрич и стигнахме до едно съгласие за това как да изглежда самата страница и визията. Очаквайте промените да бъдат направени до два месеца. Страницата ще има нова визия – ще има отделни секции за граждани, за бизнес, за обществени поръчки – всичко, което интересува нашата общественост и развитието на нашия град. Вслушваме се в хората. Искаме по-голяма публичност, по-чести периодични срещи с нашите съграждани. Имаме намерение с промяна на наредбата да направим изнесени приемни дни по квартали, на различни места, където хората могат да споделят по-спокойно проблемите и да видят, че тази дистанция я няма“, каза още кметът.
Сред малките постижения, които Йордан Йорданов отчете, бяха преместването на елхата и коледния базар, които години наред бяха на площад „Демокрация“. Те бяха изместени на площад „Свобода“. Променен беше регламентът за разпределяне на места за продажба на мартеници.
Беше сформирана работна група, която да предложи нов проект на правилника за дейността на Общински пазари. „Тя не се затвори в една стая, а отиде на място при търговците, където яха разисквани техните проблеми и бяха взети под внимание техните изисквания. Правилникът ще бъде съставен в най-скоро време“, добави Йорданов.
В приемните дни на екипа за изминалите сто дни са приети и изслушани над 250 души от кметския екип. Не включвам срещите с НПО, сдружения, активни хора, които искат да са в помощ на своята община и своя град.
 


Сходни връзки

100 ДНИ УПРАВЛЕНИЕ ОТЧЕТЕ КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ ЙОРДАН ЙОРДАНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.26 секунди