изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:13 EEST
МНОГО ОТЛИЧИЯ СПЕЧЕЛИХА В ХОНГ КОНГ ВИНАТА НА КРАЛСКАТА ВИНЕНА КЪЩА В ДВОРЕЦА    
По светаКралската винена къща в Двореца в Балчик спечели отличия на най-голямото и престижно състезание в Китай за вино и спиртни напитки, проведено в Хонг Конг, съобщи управителят й Анна Колева.
PN 009-16 15.02.2016 БАЛЧИК: Кралската винена къща в Двореца в Балчик спечели отличия на най-голямото и престижно състезание в Китай за вино и спиртни напитки, проведено в Хонг Конг, съобщи управителят й Анна Колева. Два двойни златни медала е получила първата произведена у нас плодова ракия от тиква цигулка, реколта 2013 година, което беше експериментално производство за винената къща, и Rozina винен аперитив от червен мискет с мед, реколта 2012. Със златни медали са отличени десертни вина от Каберне совиньон, реколта 2012, Пино ноар, реколта 2013 , плодово вино от диня, реколта 2013, което също бе експериментално за производството на Кралската винена къща.


Два двойни златни медала е получила първата произведена у нас плодова ракия от тиква цигулка, реколта 2013 година, което беше експериментално производство за винената къща, и Rozina винен аперитив от червен мискет с мед, реколта 2012. Със златни медали са отличени десертни вина от Каберне совиньон, реколта 2012, Пино ноар, реколта 2013 , плодово вино от диня, реколта 2013, което също бе експериментално за производството на Кралската винена къща. Със сребърен медал е отличен винен аперитив Ducessa, реколта 2012 бленд от Червен мискет с Алиготе и пчелен мед. Бронзов медал е присъден на винен аперитив Регина, реколта 2013 от Сира с пчелен мед.
На състезанието в Хонг Конг CWSA (China Wine & Spirits Awards) напитките се оценяват от 100 съдии, сред които най-добрите купувачи на вина и спиртни напитки за този пазар, вносители, дистрибутори, търговци на дребно и сомелиери.
„Придържаме се към философията, че всеки посетител на комплекса трябва да получи специално отношение и внимание, независимо от неговата националност. Стараем се да споделим хубаво вино и откривателска страст с всеки чуждестранен и български гост. Всички посетители са добре дошли и могат да опитат медалистите безплатно”, сподели Анна Колева.
Тя е категорична, че българското вино е на международно ниво. Пожелава все повече успехи на всички родни производители на вино на международни изложение, тъй като те са гордостта на България.
Кралската винена къща притежава уникална колекцията вина. Постоянната експозиция с енотечна стойност включва 300 бутилки. Най старите екземпляри датират от 1878 г. Всички са произведени в България, сподели за Topnovini.bg управителят й Анна Колева. Тя е икономист по образование, но виното е нейната страст.
Колекцията включва енотечни вина, ракии и брендита. Събирана с много любов и уважение към виното тя години наред показва на гостите на бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария колко стари са традициите на винопроизводството по нашите земи.
В колекцията могат да се видят оригинални мастики от Братя Матееви и Любенови от Стара Загора, вино от Евксиноград, коняк на фабрика „Малина”, Шертрьоз с оригинален етикет, коняк Медицинал, Гъмза от 1909 г., Гъмза 1918, Мавруд 1945 г., Димят от 1918 г., Херес от 1965 г., ектракт за натурални ликьори от фабрика „Флора”, Сливова ракия от Цукато и Амониян и мого други. НДТ


 


Сходни връзки

МНОГО ОТЛИЧИЯ СПЕЧЕЛИХА В ХОНГ КОНГ ВИНАТА НА КРАЛСКАТА ВИНЕНА КЪЩА В ДВОРЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди