изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:10 EEST
Бившата шефка на финансовото разузнаване лъсна по силикон    
Светска клюка Полина Кавръкова публикува снимки в профила си в Instagram, скандално преобразена след фалита на КТБ. Скандално преобразена визия показа бившата шефка на финансовото разузнаване към ДАНС, която проспа източването на КТБ, Полина Кавръкова.


Младата ексдиректорка, назначена на апетитния пост в края на 2011 г., когато балона започва да се надува, и освободена тихомълком през май 2014 г., пъчи чисто нов силиконов бюст и естетически изпипани устни по снимки в Instagram профила си. Визията на 39-годишната счетоводителка към днешна дата си няма нищо общо с осанката й от преди година и половина, когато се измъкна „по терлици“ от държавата дни преди банката да рухне. За да се скрие от отговорност, Полина Кавръкова се изнесе в Канада с всичките тайни по източването на КТБ. Според запознати се вихрила също в Италия и Великобритания.

И изненадите не спират до тук. Справка на Bnews разкри, че Кавръкова е била кандидат за директор на ТД на НАП-Велико Търново, под чиято шапка попадат цели седем областни данъчни служби – Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Габрово, Плевен и самото Велико Търново. Конкурсът е бил обявен в края на миналата година и финишира преди няколко дни, когато в шефското кресло сяда опонента й Ивайло Здравков.

Сексапилната вече Полина Кавръкова, родом от Добрич, която била наричана в службите „счетоводителката от Делиормана“ бе назначена за директор на дирекция „Финансово разузнаване“ в ДАНС в края на 2011 г. без нито един ден трудов стаж в службите за сигурност. Преди това е била съсобственик на счетоводна къща „Политконсулт“ в Добрич. http://www.bnews.bg

Бивш шеф в ДАНС избяга в Канада с тайните за КТБ

Бившата шефка на "Финансово разузнаване" в ДАНС Полина Кавръкова се изнесла в Канада с тайните за източването на КТБ, научи първо BIG5.BG. "Калинката", която бе назначена от ДПС и при чието управление агенцията проспа източването на 4 млрд. лева от банката на Цветан Василев, е избрала да живее зад Океана, за да се скрие от отговорност.

Полина Кавръкова майсторски се измъкна от шефския пост във финансовото разузнаване само дни преди банката да затвори врати, за да се влее в редиците на Комисията по финансов надзор. Вместо да й се търси отговорност за проспаната афера с КТБ, счетоводителката била подслонена на сухо и уютно място и до преди месец отговаряла за пенсионните  фондове в КФН.

Бившата шефка на "Финансовото разузнаване" в родното ФБР напуска предвидливо, като по сценарий, предишния си пост само две седмици преди началото на арестите и обиските на прокуратурата в банката на Цветан Василев, отнасяйки със себе си всички тайни. От месец Кавръкова стегнала куфарите и отлетяла за Канада не се явила на препитванията на парламентарната комисия, която проучва действията на държавните органи и институции по казуса КТБ.

"Счетоводителката от Делиормана", както я наричат в службите, е назначена за директор на "Финансово разузнаване" в ДАНС през 2011 г. на мястото на Васил Киров, който в момента е зам.-председател на ОЛАФ. В длъжностната й характеристика на шеф тогава са залегнали задълженията да преглежда в реално време всички финансови транзакции от и към България, които надхвърлят 10 хил. лева, както и всички трансфери над 30 хил. между български банки.

Кавръкова поема ръководния пост без нито един ден трудов стаж в службите за сигурност. Преди да бъде назначена за шеф на финансовото разузнаване, тя е била съсобственик на счетоводна къща "Политконсулт" в Добрич. Счетоводният й нюх събира за клиенти преди години редица личности от ъндърграунда в Добруджа. Кавръкова води счетоводството на много фирми на зърнари - босове от Варна и Добрич. Ръководи екип от 18 счетоводителки, а клиентите й са над 150. В бизнес средите е известна е като майсторка на прикриване на ДДС при търговията със зърно. След ДДС схемите и измамите става ръководен фактор на най-важния сектор в Държавната агенция за национална сигурност - "Финансовото разузнаване".

Шефът на вътрешната парламентарна комисия Атанас Атанасов я определи преди година като "специалист от кадровата банка на Сараите, която е нарочно назначена, за да обслужва приятелите си".

Запознати твърдят, че с изчезването на Полина Кавръкова ще остане мистерия движението на финансовите потоци в КТБ в последните седмици преди затварянето. В прокуратурата не разполагат с пълните доклади на оперативните работници в агенцията и бившият председател на "Финансовото разузнаване" за движението на транзакциите. 

Междувремено стана ясно, че и следователят Христо Панев, който бе част от разследващия екип, работещ по делото "КТБ", е подал молба да бъде освободен от Висшия съдебен съвет. Засега не става ясно какви са причините за желанието на следователя, но то става факт само няколко месеца след смяната на ръководството в службата. На мястото на скандално известния Петьо Петров - Еврото бе назначен Иван Иванов, който също работеше преди това по делото "КТБ". До рокадата в ръководството на Столичното следствие се стигна, след като през февруари Върховният касационен съд (ВКС) окончателно оневини бившия военен министър Николай Цонев, финансиста Тенчо Попов и съдия Петър Сантиров, обвинени в даване на подкуп на Петров.

BIG5.BG

 


Сходни връзки

Бившата шефка на финансовото разузнаване лъсна по силикон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди