изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:47 EEST
ЩЕ ИМА САНКЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОЕКТА ЗА СМЕТИЩЕТО КРАЙ СТОЖЕР    
НовиниЩе има финансова корекция за Община Добрич във връзка с реализацията на проекта за сметището, съобщи кметът Йордан Йорданов. Тепърва предстои да стане ясно какъв ще е размерът. Според първоначалната информация, корекцията е в размер на 4 млн. лева. „След срещата ми с министрите на околната среда и водите Ивелина Василева и на финансите Владимир Горанов, стана ясно, че е нужна среща с ИА „Одит на средствата от Европейския съюз“, на която ще стане ясно за какво иде реч“, обясни кметът.

Засега е категорично ясно, че корекция ще има. „Въпросът е дали не можем да я сведем до някаква по-нормална сума, която да бъде предвидена в бюджета и да бъде погасена във времето“, допълни той. С екипа от юристи на Общината е обжалвано полученото писмо, тъй като се оказа, че това е единственото писмо, което Общината ще получи.
Кметът е разговарял с финансовия министър за насрочване на среща с ОСЕС.
„Искрено се надявам да се случи чудо и да кажат, че има някакво чудо и тази финансова корекция да отпадне. Тъй като съм реалист, до момента реалността е такава – ще има финансова корекция – дали ще е за четири милиона или по-малко“, заяви още Йордан Йорданов.
Припомняме, че предложение за налагане на финансови корекции за над 4 млн. лева е направила изпълнителната агенция "Одит на средства от Европейския съюз“ във връзка с реализацията на проекта за изграждане на регионалното депо за твърди битови отпадъци край с. Стожер. Писмо за това е получено в Община Добрич, която бе водещ партньор по проекта, от Министерството на околната среда и водите.
Предложението е за налагане на две корекции. Едната е за 3,9 млн. лева или 25 % от стройността на строително-монтажни работи. Другата е за корекция в размер на 25 % или 180 000 лева на средствата за строителен надзор по проекта.
Аргументът е, че са били много кратки сроковете за провеждане на процедурата за възлагане на обществена поръчка.
Утре предстои общо събрание на сдружението на общините, изградило регионалното депо край с. Стожер, на което ще бъде обсъдена ситуацията.
Регионалното сметище влезе в експлоатация през миналата година. То е изградено с ресурс от 39 000 000 лева по оперативната програма "Околна среда" и обслужва 190 000 граждани в 225 населени места осемте общини от област Добрич и шуменската Никола Козлево. НДТ


 


Сходни връзки

ЩЕ ИМА САНКЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОЕКТА ЗА СМЕТИЩЕТО КРАЙ СТОЖЕР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди