изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:24 EEST
България се сбогува с легендата Трифон Иванов    
Общество Стотици футболни хора, близки и приятели почетоха паметта на легендарния български футболист Трифон Иванов на поклонението във Велико Търново, предаде кореспондентът на БГНЕС.

На поклонението пред тленните му останки дойдоха всички до един герои от САЩ `94 и треньорът на най-успешния футболен отбор на България Димитър Пенев. Христо Стоичков, който долетя от Мексико за тъжното събитие, не спря да ридае от идването си в старопрестолната столица до края на поклонението. Представител на държавата беше единствено кметът на града Даниел Панов, а съболезнователни адреси бяха изчетени от името на президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.

Панов каза, че Трифон се е пренесъл в небесния отбор на световните легенди, но тук при нас неговото място остава празно, тъй като е неповторим и уникален. " Земен, достъпен, искрен, държащ на истината и свободата, значим за всички нас заради голямото си и добро сърце. България загуби един свой изключително достоен син.

Дълбок поклон, искрена и сърдечна благодарност и признателност за всичко, което направи за старопрестолната столица на България и за цялата ни общност", каза още Панов. Той разкри, че е решено във Велико Търново да се връчва ежегодна награда за проспериращ футболист и да се организира международен турнир за деца и юноши.

От името на четвъртите в света се изказа Бончо Генчев. "Скъпи, Туци, Туньо, скъпи приятелю и скъпи колега. Ти си човекът, който ни даде силата да се опълчваме на всички и беше страшилище за тези, които бяха срещу нас", каза Генчев.

Гошо Гинчев, съветник на министъра на младежта и спорта, връчи на опечаленото семейство почетния знак „Венец на победителя“, най-високото отличие в сферата на спорта.

Решението за удостояването на „железния“ защитник с почетния знак на Министерството на младежта и спорта за извънредно големи заслуги за популяризирането на спорта и за издигане на спортния престиж на нацията беше взето в понеделник от назначена от Красен Кралев комисия.

Трифон Иванов почина на 13 февруари от масиран инфаркт на 50-годишна възраст. Поклон пред паметта му! /БГНЕС
http://nakratko.bg
 


Сходни връзки

България се сбогува с легендата Трифон Иванов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди