изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:04 EEST
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА ДВЕ ДЕЦА С ЛЕВКЕМИЯ ОРГАНИЗИРА ФОНДАЦИЯ "МАЛКИ АНГЕЛИ"    
Общество Благотворителен концерт "Да дарим надежда на Алекс и Мила" в подкрепа на две деца от Добрич, болни от левкемия, и семействата им организира фондация "Малки ангели", съобщи за НДТ председателят Оксана Иванова. Той ще се състои на 17 март от 18 часа в залата на общински младежки център "Захари Стоянов". В концерта ще вземат участие млади певци, танцьори и музиканти, възпитаници на добрички школи. С набраните средства ще бъдат подпомогнати две деца - 11-годишният Александър Гешев и Мила Калчева, на 5 години, която в момента е в ремисия. Концертът ще се осъществи с изключителната подкрепа на община Добрич и в партньорство на в. "Нова добруджанска" трибуна".

Вчера за Германия замина Александър Гешев от Добрич, възпитаник на ОУ "Христо Ботев", придружен от своите родители Галин и Марияна Гешева. Алекс е добро момче, увлича се от спортни коли, езда, плуване. Има награди от състезания по английски език. На 15 септември м. г. обаче момчето не прекрачва училищния праг и не влиза в класната стая със своите съученици от 5 клас. Още през август вече имахме сериозни съмнения, че става нещо, разказва за началото на болестта баща му Галин Гешев. В началото на септември вече е поставена страшната диагноза - остра миелоидна левкемия. Това е много сериозно заболяване, което е по-трудно за лечение, обяснява бащата. Момчето веднага е прието в Отделението по детска хематология и онкология в болница "Света Марина" във Варна. В България има три отделение, където се лекуват такива заболявания - във Варна, Пловдив и София, родителите избират най-близкото. Алекс е подложен на стандартен курс на лечение. Имахме големи надежди, защото това е метод на лечение, одобрен в цяла Европа и САЩ, т. е. тук подходът е същият, споделя Галин Гешев. На момчето са направени пет химиотерапевтични блока. В началото Алекс се повлиява много добре, но към края на терапията се установява, че отново има рецидив, че заболяването се възобновява. Лекарите ни казаха, че в България не могат да се справят, че заболяването му абсолютно налага лечение в чужбина, където се прилагат други методики, различни от общоприетия у нас курс на лечение, споделя бащата. "Казаха ни, че трябва да заминем спешно, защото нищо не могат да направят тук, на практика Алекс бе оставен без лечение", обяснява той. Родителите се обръщат към Фонда за лечение на деца - още преди да се получи рецидив. Тогава специалистите се колебаят дали да разрешат трансплантация в чужбина, дали е удачно от медицинска гледна точка да се направи. След като става ясно, че има рецидив, фондът веднага дава разширение. "Контактувахме с няколко клиники, цените са много високи. Без помощта на Фонда за лечение на деца не вярвам да има родители у нас, които да могат да се справят", коментира бащата на Алекс. Със съпругата си Марияна Гешева избират клиника във Фрайбург, Германия, и в петък получават отговор от там, че могат да приемат Александър за лечение. В следващите дни - понеделник, вторник, чрез фонда успяват да уредят и полета.

Галин Гешев споделя, че не знае колко време ще продължи лечението на Алекс в Германия, дали от Фонда за лечение на деца ще поемат престоя им там, какви разходи ще имат. Марияна не работи от 6 месеца, от както се грижи за болното си дете, и през този период няма никакви доходи. Галин Гешев е програмист в частна фирма. Семейството трудно би се справило финансово, именно за това фондация "Малки ангели" ще помогне с благотворителния концерт, а също и с други инициативи, които планира.

В някой от следващите ни броеве ще ви разкажем и за 5-годишната Мила, която също ще бъде подпомогната от организацията. НДТ

 


Сходни връзки

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ ЗА ДВЕ ДЕЦА С ЛЕВКЕМИЯ ОРГАНИЗИРА ФОНДАЦИЯ "МАЛКИ АНГЕЛИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди