изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:11 EEST
СТАРОСТ - НЕРАДОСТ! УВАЖАВАН УЧИТЕЛ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОМОЩ    
Общество Иван Узунов е преподавал на поколения добруджаци, учили в Търговската гимназия на Добрич, преименувана после на Икономически техникум, а сега на Стопанска гимнация...

Негови ученици години наред работят във всички сектори - от икономиката до политиката, спорта, културата, здравеопазването... Едни са били на ръководни длъжности, други са управители или главни счетоводители на фирми, трети са лекари, икономисти, работещи в органите за сигурност, някои са били депутати... Трудно е да се изброят.
Малко хора имат щастието да достигнат годините на Иван Узунов. Сега е на 92 години. С годините, със старостта обаче идва е нерадостната съдба да има нужда от финансова помощ.
Уважаваният преподавател сега е трудно подвижен, до него е съпругата му Анка Узунова - на 89 години и прикована на легло. Трябваше да преживее и смъртта на дъщеря си д-р Марияна Узунова, а нейният син Деян е с тежко заболяване и е настанен в частен дом за психично болни, защото е изтекло времето на държавните грижи...
За болния учител и болната съпруга се грижат наети жени. За тях и таксите за болния внук пенсиите не стигат до никъде. Не достига и помощна на Теменуга Иванова Узунова, която е наставник на възрастното семейство и внука им.
Инициативен комитет - пети "А" курс на випуск 1964/1965 година - от няколко години редовно подпомага своя курсов ръководител и обичан от цялата гимназия преподавател. Сега този инициативен комитет се обръща към всички, които са били ученици на Иван Узунов, както и към техните деца и внуци, които имат възможност да помогнат в нерадостните дни на авторитетния учител, да сторят това според възможностите си и желанието си.
За целта е открита банкова сметка на името на Теменужка Иванова Узунова в Експрес банк в гр. Добрич. Номерът на сметката е:
BG59TTBB94004527186816

И УЧИТЕЛИТЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ ПОМОЩТА НА СВОИТЕ УЧЕНИЦИ!


Инициативният комитет на V "А" курс - випуск 1964/1965 г. на Икономически техникум - гр. Добрич

 


Сходни връзки

СТАРОСТ - НЕРАДОСТ! УВАЖАВАН УЧИТЕЛ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОМОЩ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СТАРОСТ - НЕРАДОСТ! УВАЖАВАН УЧИТЕЛ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОМОЩ
Автор: Anonymous да 2016-02-26 @ 13:21 EET

Тази госпожа Теменужка Узунова заграби всички имоти и спестявания и вкара принудително племеника си в психично заведение, за да може да присвои наследството. Не се подлъгвайте да давате каквото и да е помощ.. Необходима е юридическа помощ на племеника , за да бъде изведен от този ад. А тази госпожа да премисли  действията си защото Бог е над всичко..

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди