изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:55 EEST
Тръмп отсече: САЩ създадоха „Ислямска държава”    
По света Кандидатът за президент на САЩ на републиканците Доналд Тръмп заяви, че американските власти са виновни за появата на терористичната групировка „Ислямска държава”. По думите му, нахлуването в Ирак през 2003 година напълно е дестабилизирало ситуацията в Близкия изток, което е довело и до появата на ИД, съобщава СNN.

„Именно с войната в Ирак започна дестабилизацията в Близкия изток”, заяви милиардерът на среща с избиратели в щата Южна Каролина.

Той добави, че това е най-лошото решение, „което някога е взимало правителство на някоя страна”, което е довело „до възникването на ИД”, както и до въоръжените конфликти в Либия и Сирия.

Тръмп обвини за това 43-ия президент на САЩ Джордж Буш-младши, който бе начело на държавата от 2001 до 2009 година. Именно той е взел това „катастрофално решение”, заяви Тръмп.

„И до момента никой не знае защо нахлухме в Ирак”, каа той. И добави, че атентатите от 11 септември 2001 година съвсем не са извършени от иракчаните и никакво „оръжие за масово поразяване (там) не е било открито. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Тръмп отсече: САЩ създадоха „Ислямска държава” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди