изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:29 EEST
ОПРЕДЕЛЯТ НОСИТЕЛИТЕ НА КУПА „СТРАНДЖА“ ПО НОВ НАЧИН    
Спорт В турнира ще участват Стойка Петрова и Светлана Каменова. Най-добрите боксьори при мъжете и жените ще получат едноседмична почивка в Албена

Носителите на купа „Странджа“ за най-добре представили се български състезатели на международния турнир по бокс за мъже и жени тази година ще бъдат определени по нов начин, съобщиха от БФБ.
Досега това ставаше с решение на организаторите, а в 67-ото издание на надпреварата те ще бъдат определени с гласовете на международните съдии, съпервайзора и акредитираните журналисти. За пръв път освен при мъжете и жените, ще бъде излъчен и отборен носител на трофея. Най-добрите боксьор и боксьорка ще получат като награда и ваучери за едноседмична почивка в курорта Албена. За поредна година патрон на турнира ще е спортният министър Красен Кралев.
Рекордните над 300 участници от 40 страни от всички континенти са подали заявки за участие в турнира, който ще се проведе от 23 до 27 февруари в столичната зала „Универсиада“. Големият брой боксьори налага за пръв път в историята на състезанието жребият да се тегли вечерта преди старта му – на 22 февруари от 22 ч. в парк хотел „Москва“, като преди това ще е и официалният кантар.
Българският национален отбор ще бъде представен от 11 мъже и 5 жени, а страната ни ще има още 5-6 боксьори, които ще представят своите клубове.
„Отборът ни е подготвен много добре. Състезателите се влагаха изцяло в тренировките и изпълниха 100% от набелязания план. Подготовката ни бе проследена и от президента на федерацията Красимир Инински и от спортния министър Красен Кралев, които се запознаха с новостите, които се опитваме да приложим – заяви старши треньорът на тима ни Хоел Еухенио Солер Арате от Куба. – Всички национали имат еднакви възможности и не мога да кажа кой е най-добър от тях. Смея да твърдя, че подобрихме работата си с 80% от преди. Очаквам да имаме финалисти поне в 5 категории на турнира“, допълни кубинецът.
В отбора ни от края на 2015 г. се завърна Душко Благовестов, който изкара известно време в Норвегия. Той ще търси титулярно място в категория до 56 кг, където ще боксира и Стефан Иванов. Националите няма да имат представител при 64-килограмовите, където доскорошният участник Айрин Исметов отпадна от първия ни тим, но ще боксира на „Странджа“ за клубния си отбор „Бокс за всички“. Националът в категория до 81 кг Радослав Панталеев също няма да се качи на ринга в „Универсиада“. Той е с разтежение в ахилеса и ще бъде запазен за предстоящите олимпийски квалификации. Турнирът „Странджа“ ще бъде генерална репетиция за европейската квалификация за Рио, която е от 7 до 18 април в Самсун, Турция. Именно заради това у нас ще пристигнат много олимпийски, световни и европейски медалисти. Най-сериозно присъствие има при 51-килограмовите боксьорки, където съпернички на нашите шампионки Станимира Петрова (световна) и Стойка Петрова (европейска) ще бъдат олимпийските златна и сребърна медалистки – Никол Адамс (Вбр) и Рен Канкан (Кит). Освен Стойка Петрова на ринга ще се качи и още една добричлийка – Светлана Каменова.
Ето и съставът на националите за турнира „Странджа“:
Мъже:
49 кг: Тинко Банабаков и Димитър Илиев
52 кг: Даниел Асенов
56 кг: Стефан Иванов и Душко Благовестов
60 кг: Елиан Димитров
69 кг: Симеон Чамов
75 кг: Антон Димитров
91 кг: Тервел Пулев и Кристиян Димитров
+ 91 кг: Петър Белберов.
Жени:
51 кг: Стойка Петрова и Станимира Петрова
54 кг: Габриела Димитрова
60 кг: Светлана Каменова
64 кг: Симона Симеонова


 


Сходни връзки

ОПРЕДЕЛЯТ НОСИТЕЛИТЕ НА КУПА „СТРАНДЖА“ ПО НОВ НАЧИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди