изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:23 EEST
Борисов гневен след Евросъвета, не го послушали за затварянето на границите    
Европейски съюзНедоволство след заседанието на Европейския съвет изрази премиерът Бойко Борисов. Причината е, че останалите лидери на страните-членки все още отказват да приемат идеята му за затваряне на външните граници на ЕС.

„Тежък Европейски съвет и неслучайно на 5 март ни събират пак. Какво значи нелегален мигрант? Кой би приел нелегален мигрант? САЩ направиха ограда с Мексико за подобно нещо. В момента колегите узаконяват беззаконието - считат за нормално всеки да влиза откъдето намери за добре. Зададох следния въпрос - „Като сумирате всички, които решавате да пуснете, се получава някаква цифра. Какво става с тези, които са влезели в България, Гърция или друга външна граница? Те къде отиват? Става малко като на рецепция на хотел: „Добър ден, искам да ида в Австрия!“. Ние казваме: „Там няма места“. Защо тази гореща точка трябва да е в ЕС, а не отвън? Сега си ги вкарваме в Съюза и започва спор между държавите коя колко да вземе. Задавам следващ въпрос: Като вкараме НАТО в Егейско море къде ще дойде потокът от мигранти? В България. Как да се съглася с това? Помолих някой да ми каже, ако дойдат 200 000 мигранти и няма място, аз какво да ги правя? Стояхме до 4 часа българско време. Приемаме разни точки, за да има решение, но отговор няма. Затова на пети март ще съм тук и ще се опитаме да отговорим на моя въпрос“, разказа Борисов пред кореспондентите на медиите в Брюксел.

Той поясни, че границата с Турция сме я затворили и пропускаме мигранти само през официалните гранични пунктове.

„Всеки тегли чергата към себе си. Нямаме решение и не виждам как ще го постигнем, като всеки гледа личния си интерес. Ако не се намери компромис и референдумът в Англия даде резултат, че искат да излязат от ЕС, това как ще се отрази на финансовите пазари, икономическите отношения. И то във това време, когато мигрантите ще наводнят Европа? Аз им казах: „На границата с Турция чакам 2.5 милиона“. Тревожен съм, защото от една страна разбират проблема, но от друга всеки иска, когато се върне в държавата си, да е победител. Снощи колегите един по един изнасяха апокалиптични информации. Примерно Финландия казва, че чака 1.5 милиона. И сега говорим само за Сирия, а от Египет какво ще стане? Казват, че били 5 милиона, не съм ходил да ги броя. Ами от другите страни от Африка, от Афганистан. И накрая идва пак моят въпрос: „Защо не си затворим границите и не допускаме само тези, които са минали по процедурата и правилата“, каза още премиерът.

 


Сходни връзки

Борисов гневен след Евросъвета, не го послушали за затварянето на границите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди