изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:50 EEST
Драмата приключи: ЕС и Великобритания сключиха споразумение    
Европейски съюз Великобритания и лидерите на страните-членки на Европейския съюз са постигнали споразумение. Това съобщи в своя профил в Туитър президентът на Литва Далия Грибаускайте.

„Споразумението за Великобритания в ЕС е постигнато, драмата приключи”, написа тя.

Грибаускайте направи изявлението половин час след началото на работната вечеря, на която страните-членки на ЕС обсъждат окончателния вариант на споразумението.

По-рано бе съобщено, че Меркел е съобщила за желанието на лидерите на ЕС да задържат Великобритания в Съюза.

Великобритания настоява за пакет от реформи в общите правила на Европейският съюз, като практическо условие за оставане на страната в организацията. Островът иска повече права за страните извън еврозоната, по-голяма конкурентоспособност на Европа на глобалния пазар, повече права на националните парламенти при взимане на общи решения и въвеждане на възможност за намаляване на социалните помощи за мигранти от други европейски страни. Реформите бяха поискани от британското правителство преди свикването на референдум за оставане в ЕС на Острова, който най-вероятно ще се проведе този юни.„Споразумението за Великобритания в ЕС е постигнато, драмата приключи”, написа тя.

Грибаускайте направи изявлението половин час след началото на работната вечеря, на която страните-членки на ЕС обсъждат окончателния вариант на споразумението.

По-рано бе съобщено, че Меркел е съобщила за желанието на лидерите на ЕС да задържат Великобритания в Съюза.

Великобритания настоява за пакет от реформи в общите правила на Европейският съюз, като практическо условие за оставане на страната в организацията. Островът иска повече права за страните извън еврозоната, по-голяма конкурентоспособност на Европа на глобалния пазар, повече права на националните парламенти при взимане на общи решения и въвеждане на възможност за намаляване на социалните помощи за мигранти от други европейски страни. Реформите бяха поискани от британското правителство преди свикването на референдум за оставане в ЕС на Острова, който най-вероятно ще се проведе този юни.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Драмата приключи: ЕС и Великобритания сключиха споразумение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди