изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 08:50 EEST
"Ихбар вар": Турски психоатаки и тормоз за активисти на ДПС да отидат в партията на Местан    
Политика 136 български гражданин са в черен списък на Турция, като в ТОП 30 са Ахмед Доган, Делян Пеевски, тримата съпредседатели Мустафа Карадайъ, Четин Казак и Рушен Риза, бивши министри, популярни настоящи общински кметове и ключови депутати на ДПС. Това разкриват пред 24rodopi.com от ръководството на авторитетна изселническа организация три дни преди истанбулски медии да обявят, че на Доган и Пеевски е наложена забрана да влизат в Турция.

Новината за списъка потвърди на 17 февруари пред наш репортер бивш висш държавен служител, с когото също е проведен „международен разговор със запитване дали ще влезе в новата партия на Лютви Местан".

„Не са ми отправяни заплахи. Проведох нормален разговор. Чувал съм са заплахи, но при мен няма драма. Никой не може да ми каже, че имам имоти в Турция, купени с пари със съмнителен произход. Нямам бизнес там. В същото време съм видял сълзите на хора, на които им се обяснява, че имат роднини в Турция и следва да подкрепят новата партия ДОСТ", разкрва източникът. 

Към днешна дата от списъка е отпаднал само един бивш народен представител, който декларирал, че ще се включи в новата партия ДОСТ. Учредителното събрание на новата формация ще се проведе в близките дни.

Седмица преди вестник „Стар" да обяви, че на Ахмед Доган и Делян Пеевски им е наложена забрана да влизат в Турция, гранични служители на „Капъ куле" са подложили на психоатака важен функционер на ДПС. Това разкриха за 24rodopi двама независими един от друг източници.

Председател на Общински съвет е пътувал за Република Турция. Безпроблемно е минал проверката на ГКПП „Капитан Андреево", но при паспортната обработка на турския граничен пункт последвали действия, които по-късно са определени от общинаря като психоатака. Турският полицай казал „Ихбар вар", т. е. че има сигнал срещу пътуващия председател на Общинския съвет. Повече от час е продължила „проверката", която не e установила нередности и общинарят продължил напред.

Преживелият стресовата ситуация функционер на ДПС отказва коментар и настоява да не бъде разкрита самоличността му, за да не създава допълнителни притеснения на роднините си в Турция.

С всеки един от 136-имата вече са водени разговори, с някои повече от един път, разкриха източниците ни. Преобладаващата част от присъстващите в него са членове на Централния съвет на ДПС.

„С някои е говорено и в края на миналата година, и през тази. Разговорите от турска страна се водят предимно от изселнически лидери, които ни обясняват, че е разумно преминаването към ДОСТ. Не става въпрос за официална забрана за влизане в Турция или друга санкция, а за психоатака. На този етап е съобщено, че само на двама е наложена забрана, но и това може да е само част от атаката. Има хора, които тежко изживяват този тормоз, защото има деца и внуци в Турция. Всеки един обаче е наясно, че пътуването за Турция и престоят там ще е едно изпитание", това разкрива пред 24rodopi.com народен представител, с който са разговаряли двама изселнически лидери и един служител от министерство в Анкара.

Съставянето на списъка започнало на 24 декември м. г. Тогава Лютви Местан се появи в Кърджали и в офиса на Областният съвет на ДПС били поканени 40 души, за да го подкрепят. Само двама застанали на негова страна. Повечето напуснали офиса безмълвни. Прям и категоричен в позицията си бил само един бивш общински кмет. „Лютви, все още не е късно да се върнеш от пътя, по който си тръгнал. Аз потеглям за София, за да застана до лидера си. Препоръчвам да го направиш и ти", това заявил бившият кмет. Същият ден отхвърлилите поканата да застанат до Местан, са провели няколко разговора по темата. По телефона ги търсели изселнически лидери и „важна особа от Пловдив". http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

"Ихбар вар": Турски психоатаки и тормоз за активисти на ДПС да отидат в партията на Местан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди