изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:29 EEST
Киев пак пламна: Протестиращи се стичат към Майдана, властта прати Националната гвардия срещу тях    
По света В центъра на украинската столица Киев се провежда демонстрация, посветена на годишнината от разстрелите на Майдана през 2014 година. Участниците в новия Майдан палят гуми и контейнери за боклук. За поддържане на огъня до площада се транспортират и дърва, съобщава 112.ua. Властите засега не са излезли с официална позиция.

От импровизирана сцена под паметника на Независимостта участниците в демонстрацията са призовавани да не се разотиват и да се държат заедно, за да не се допуснат сблъсъци с органите на реда. Отправят се и призиви за подкрепа на протеста против бездействието на властите.

На площада в момента се намират няколко стотици души, които възнамеряват да обсадят сградата на правителството.

Хората обещават да не напускат площада поне няколко дни, а именно, докато правителството не предприеме мерки и не отговори на всичките въпроси.

По този начин мирната акция придобива стихиен характер, избухват спречквания между Националната гвардия на Украйна и радикални активисти.

Около 02:00 часа (местно време) тази нощ на киевския площад „Независимост“ са изпратени подразделения на Националната гвардия, съобщава кореспондент на ТСН. Гвардейците са пристигнали с три камиона и няколко автобуса, след което са се разположили около Октомврийския дворец.

Заместник-министърът на отбраната на Украйна генерал-лейтенант Александър Дублян пристигна в хотел, разположен на киевския площад „Независимост“, предава TCH. Той подчерта необходимостта конфликтите да бъдат решавани по мирен път и увери, че срещу „Радикални десни сили“ няма да бъде употребена сила, въпреки че на мястото пристигнаха подразделения на Националната гвардия.
Медията отбелязва, че по-рано сградата беше наета от активистите от движението, които наложиха пропускателен режим да входа на хотел „Казацкий“, собственост на Министерството на отбраната.  http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Киев пак пламна: Протестиращи се стичат към Майдана, властта прати Националната гвардия срещу тях | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди