изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:05 EEST
Българските превозвачи прекратиха контраблокадата на българо-гръцката граница (ОБЗОР)    
Новини София. Шестдневната контраблокада по българо-гръцката граница, която българските превозвачи наложиха като ответна мярка срещу продължаващото седмици наред затваряне на граничните пунктове от протестиращи гръцки фермери, се прекратява. Решението бе взето на съвещание на Инициативния комитет на българските международни шофьори и представители на браншовите организации.

Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че лично е разговарял с превозвачите и ги е помолил да бъде освободена границата, за да бъде помогнато на хората, които бедстват от двете страни и не могат да преминат. „Оттам нататък, дали ще продължава да бъде отворена границата, е въпрос на решение на гръцките фермери“, каза Московски. Транспортният министър обясни, че се надява гръцките фермери да проявят разбиране, защото ситуацията е кризисна.
Пред „Фокус” Веселин Дангов, превозвач и част от българския стачен комитет, който организира контраблокадата по граничните пунктове между България и Гърция, заяви, че българските превозвачи са склонили да вдигнат блокадата, поради факта, че през последните дни в Европа се коментира, че те са виновни за случващото се и всичко това е рефлектирало върху транспортния министър Московски. „Ние сме зад него и както той подкрепи нашата стачка затова направихме компромиса да вдигнем контраблокадата“, категоричен бе Дангов.
През следващите дни се очаква гръцкият премиер Алексис Ципрас да проведе преговори с протестиращите фермери.
От МВР съобщиха, че от 16.10 часа е възстановено движението и през ГКПП „Илинден”. Пропускат се всички видове превозни средства и в двете посоки. На изход има около 40 чакащи товарни автомобила и близо 15 леки коли.
От 15.10 часа бе премахната блокадата на ГКПП „Ивайловград” и „Златоград”. Възстановено е преминаването на превозни средства и в двете посоки на движение. Към момента няма данни за образували се колони от чакащи МПС на ГКПП „Ивайловград”. По предварителна информация пропускателният режим за ГКПП „Златоград е валиден до 08.00 часа на 22 февруари.
Към 15.40 часа е получена информация за възстановения пропускателен режим и в двете посоки за всички моторни превозни средства през ГКПП „Кулата-Промахон”.
По същото време е отпаднала и блокадата на ГКПП „Капитан Петко войвода”.
Минути по-късно е възстановено и движението на ГКПП „Маказа”.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Българските превозвачи прекратиха контраблокадата на българо-гръцката граница (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди