изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 00:42 EEST
ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА    
ОбществоОбщоградско поклонение по повод 143 години от гибелта на Васил Левски се състоя пред паметника му в петък. Присъстваха кметът Йордан Йорданов, областният управител Детелина Николова, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, общински съветници, почетни граждани на Добрич, представители на политически партии, на организации, на културни и образователни институции, граждани, ученици и деца. Организатори на поклонението бяха община град Добрич и общински комитет „Васил Левски”.
PN 011-16 19.02.2016 ДОБРИЧ: Общоградско поклонение по повод 143 години от гибелта на Васил Левски се състоя пред паметника на Апостола на свободата.   PN 012-16 19.02.2016 ДОБРИЧ: Общоградско поклонение по повод 143 години от гибелта на Васил Левски се състоя пред паметника на Апостола на свободата.   PN 013-16 19.02.2016 ДОБРИЧ: Общоградско поклонение по повод 143 години от гибелта на Васил Левски се състоя пред паметника на Апостола на свободата.

Заукопойна молитва отслужиха архиерейският наместник на Иван Дойчев и отец Стоян Димов. Своето стихотворение "Левски", спечелило две първи награди - от конкурса "Високо бесило" в Казанлък и литературна надпревара в Поморие, посветена на Апостола, прочете седмокласничката Татяна Иванова - възпитаник на клуба за творческо писане "Литературната къща" с ръководител Генка Петрова. "Всеки родолюбив българин с гордост и преклонение са възхищава пред жертвата на Апостола на свободата", каза в словото си кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той припомни написаното от Левски: "Ако е за България, то времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме". Аз съм горд да се нарека българин и всеки един ден да нося неговата саможертва и да я приемам като лична кауза, каза още Йорданов.
Признателни добричлии почетоха паметта на Апостола с едноминутно мълчание и падане на колене и поднесоха венци и цветя пред паметника му. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧ СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди