изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:57 EEST
БЛИЗО 7200 СЕМЕЙСТВА ПОДАДОХА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ    
НовиниОколо 400 семейства, които не са подали в срок заявленията за отпускане на месечни помощи за деца в дирекция „Социално подпомагане” в Добрич, получават втори шанс да го сторят, съобщи директорът на Регионалната дирекция “Социално подпомагане” Ирена Баирова. Те е трябвало да сторят това до 31 януари. Това бе срокът, в който заявления трябваше да подадат лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 март 2015 г.

Социалните служби са актуализирали детските надбавки на близо 7200 семейства, които са подали в срок заявления. За тези, които са пропуснали да го сторят, е даден срок до края на февруари.
Припомняме, че Агенцията за социално подпомагане определи график, в който родителите трябва да подадат заявления за отпускането на месечни помощи за деца за тази година.
Всички родители, които са подали документи преди 28 юли 2015 г., трябва да подадат нови декларации, за да продължат да получават семейните помощи.
Причината е, че от  тази година са в сила нови разпоредби, според една от които ще се отчита общият доход на родителите, които живеят на семейни начала без брак, а не само на единия. Освен това размерът на помощта вече се определя от броя на децата, а не от поредността им. Семействата с едно дете ще получават 37 лв., с две - 85 лв., а с три - 130 лв.
Кандидатствалите за помощи след края на юли 2015 г., няма нужда да подават документи повторно, защото те вече са оценени по новите правила.
 До 31 януари 2016 г.  подават заявления лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 март 2015 г. До 29 февруари 2016 г. –  лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 април и от 1 май 2015 г. До 31 март 2016 г. – за лицата и семействата, на които са отпуснати помощи от 1 юни и от 1 юли 2015 г.
Родителите, живеещи без сключен граждански брак, следва да подадат ново заявление - декларация с всички необходими документи, напомня Агенцията за социално подпомагане. Те са длъжни да уведомят писмено съответната дирекция "Социално подпомагане" за всички промени на условията, при които е отпусната помощта, включително и дали семейството живее постоянно в страната.
В срок до 30 дни от получаване на информацията, съответната дирекция "Социално подпомагане" ще извърши проверка, в резултат на която може да измени, да спре или прекрати помощта за всички или за част от децата в семейството, уточнява агенцията. НДТ


 


Сходни връзки

БЛИЗО 7200 СЕМЕЙСТВА ПОДАДОХА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ДЕТСКИТЕ НАДБАВКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди