изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:17 EEST
ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ЗА РАБОТАТА СИ ПРЕЗ 2015 Г. ОТЧЕТЕ АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД    
ИкономикаОтлични резултати за работата си през миналата година отчете Административният съд в Добрич, който вече е и в новата си сграда по бул. „3 март“.

През 2015 г. има увеличение на делата, които съдиите са разгледали. Те са 748 или със 100 повече спрямо 2014 година, когато са били 653. Средно един съдия разглежда по 104 дела през годината.
Увеличението на делата идва основно от постъпилите жалби срещу изборните резултати от  Местни избори -2015г. Всички дела са приключили , а стигналите да ВАС са с потвърждение на решенията на административните съдии.
Основният показател за качеството на работа на магистратите са свършените дела в едномесечен и тримесечен срок. За АД – Добрич, приключените за срок от един месец дела са 244, а за 3 – 391. През годината до три месеца от образуването им са свършени 635 или 85,17% от казусите.
Най-много производства са заведени по Закона за устройство на териториите и Закона за кадастъра. Голямо увеличение има на делата, по които ответник са Министерството на земеделието и горите и НЕЛК. Има и много дела срещу заповеди за принудителни административни дела от директора на Областната дирекция на МВР.
Председателят посочи, че през миналата година най-много дела са решили съдиите Силвия Сандева – 102 от 113 дела и Нели Каменска – 100 от 109 дела.
Съдиите са приключили максимален брой дела.  Девета поредна година съдиите от ДАС отчитат отличен резултат, тъй като нямат нито един съдебен акт, който нямат нито съдебен акт, който да е бил забавен извън месечния срок след обявяване на решението. 
Посочено бе, че безработицата и адвокатските възнаграждения правят невъзможно за много добруджанци наемането на защита, което затруднява работата на административните съдии в Добрич. Това посочи в годишния си доклад за 2015 г. председателят на Административния съд Красимира Иванова.  Голямо затруднение е и назначаването на вещи лица по делата, особено тези, които са срещу решения на НЕЛК.
Гости на годишния отчет бяха Георги Чолаков - Председател на второ отделение на Върховния административен съд и Мариника Чернева - Председател на четвърто отделение на Върховен административен съд, председателят на Окръжен съд –Добрич Галатея Ханджиева, зам.-окръжният прокурор Златко Тодоров, гости от съдилищата в областта. 
Специален гост бе и бившият председател на съда Светлана Борисова, която сега е съдия във ВАС.  НДТ
 


Сходни връзки

ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ЗА РАБОТАТА СИ ПРЕЗ 2015 Г. ОТЧЕТЕ АДМИНИСТРАТИВНИЯТ СЪД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди