изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:16 EEST
Паундът се срина заради „Брекзит” до 7-годишно дъно    
По света Курсът на британската лира по отношение на американския дол е спаднал с 2.1 % до 1.41 долара за лира. Това е най-ниският курс на валутата от 2009 г. насам, предаде ВВС.

Върху инвеститорите сериозно влияние оказа заявлението на кмета на Лондон Борис Джонсън, че ще подкрепи кампанията за излизането на страната от състава на ЕС на планирания за 23 юни референдум.

Евентуален "Брекзит" би застрашил икономическата и националната ни сигурност, заяви по-рано днес британският премиер Дейвид Камерън в реч пред Парламента, запознавайки британските депутати с договорените с Брюксел реформи, предаде Франс прес.

"Напускането на Евросъюза би застрашило нашата икономическа и национална сигурност. Онези, които агитират за излизане от него, предлагат само рискове във време на несигурност, скок в неизвестното", каза Камерън, който призовава на референдума на 23 юни британците да гласуват за оставане в съюза.

Камерън предупреди и за военните заплахи от страна на Русия и групировката "Ислямска държава". Моментът не е подходящ за разделение в лагера на Запада, подчерта той.

Пред законодателите от Камарата на общините премиерът предупреди, че референдумът ще е окончателно решение с неизвестни последици. Камерън каза, че той представлява "категорично демократично решение: да останем или да напуснем", отбелязва Асошиейтед прес.

Премиерът изключи възможността за втори референдум за членството в ЕС, нанасяйки удар на предположенията, че страната може да гласува с "не" през юни, за да се опита да получи по-добри условия за членство, посочва Ройтерс.

"За съжаление знам за доста двойки, започнали процедура за развод, но не познавам такива, които са в развод, за да подновят брачните си клетви", каза Камерън.

По-рано кметът на Лондон Борис Джонсън каза, че ще подкрепи кампанията за излизане от ЕС. Той обаче изглежда допусна, че отрицателен вот може да доведе до по-изгодна сделка, тъй като отбеляза, че в "ЕС чуват наистина само когато населението казва "не".  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Паундът се срина заради „Брекзит” до 7-годишно дъно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди